Iñaki Peña vola en un entrenament en un camp de la Ciutat Esportiva amb lones publicitàries de Nike
Iñaki Peña vola en un entrenament en un camp de la Ciutat Esportiva amb lones publicitàries de Nike (FCB)
barça

Victòria judicial de Nike en ple compte enrere per la presentació de la nova samarreta del Barça

L'Audiència de Barcelona ratifica la prohibició al club blaugrana de trencar unilateralment el contracte amb la marca nord-americana, que expira el 2028

Redacció Esport3Actualitzat

Barça i Nike continuen negociant la renovació del contracte de patrocini de la samarreta, que podria fer quadrar els comptes de l'entitat. A punt d'entrar a la segona quinzena de juliol, són dates inusuals per decidir el futur de les equipacions. Però té una explicació.

Els últims mesos han estat marcats pel desencantament del club amb la marca nord-americana derivat, en gran part, de problemes de subministrament i un millorable rendiment de la venda en línia. El Barça va tensar la corda amb Nike fins al punt que veus del club apostaven per signar per la competència --es va parlar de Puma-- o provar la fórmula d'una marca pròpia.

El cas va acabar els jutjats mercantils, que van donar la raó a Nike. I aquest dijous la companyia fundada a Oregon ha obtingut una nova victòria judicial. L'Audiència de Barcelona ha ratificat la prohibició al club blaugrana tant de trencar unilateralment amb la marca, com d'encarregar serveis de patrocini a tercers mentre el contracte estigui vigent. És a dir, el Barça no podrà trencar el compromís signat fins al 2028.

I la presentació de la samarreta?

Fruit de les tensions entre les parts, però, per la intenció del club blaugrana de posar fi a una relació que fa 26 anys que es manté, el Barça va trigar a donar llum verda perquè fos Nike qui produís les samarretes culers la temporada 2024-2025.

Finalment, tot indica que la setmana vinent, abans de marxar a la gira estiuenca als Estats Units, la presentació de la nova indumentària serà una realitat. Ho ha avançat el "Tot Costa" de Catalunya Ràdio. Gràcies a filtracions se sap que la samarreta s'inspirarà en el 125è aniversari de l'entitat per homenatjar el disseny del centenari.

 

Anar al contingut