Podi català en el GP de Jerez (EFE)
Moto GP

Victòria de Marc Márquez en un triplet català a Jerez

Márquez imposa la llei del més fort i guanya, des del primer revolt, el GP d'Espanya. Èxit del motociclisme català amb Rins, segon, i Viñales, tercer. El pilot de Cervera recupera el liderat del Mundial

Francesc SòriaActualitzat

Inici de cursa net amb un Marc Márquez molt ràpid que s'ha posat líder en el primer revolt. El pilot de Cervera ha avançat les Yamaha satèl·lit de Quartararo i Morbidelli, els millors dissabte. Però això només era el començament d'una marató. La cursa era de resistència, de desgast, especialment dels neumàtics, per culpa de la temperatura de Jerez.

Àlex Rins, nové en els classificatoris, ha anat escalant posicions. El vencedor a Austin ja era cinquè després de 10 minuts de Gran Premi. Mentrestant, a 16 voltes per al final, Márquez ha canviat el ritme i s'ha escapat del grup. A 12 voltes, Fabio Quartararo, segon i a la caça de Márquez, ha abandonat amb un problema mecànic.

El francès, que ahir havia aconseguit la "pole" més jove de la història de MotoGP, marxava plorant al seu box. En aquest moment, Rins i Viñales han passat Morbidelli i han situat un triplet català al capdavant del circuit Ángel Nieto. Les primeres places no han variat i Márquez, Rins i Viñales han protagnitzat un nou triplet històric català.

Dovizioso ha estat a punt d'espatllar aquesta festa, però, finalment, l'talià de Ducati ha estat quart. Rossi ha creuat la meta sisè, Aleix Espargaró, onzè, el seu germà Pol, tretzè i, Tito Rabat, quinzè. Lorenzo ha acabat, un cop més, lluny, dotzè. Joan Mir ha caigut quan lluitava per ser entre els 10 primers. A la general, Márquez torna a ser líder, amb un punt més que Rins. D'aquí dues setmanes, arribarà un apassionant GP de França.

 

ARXIVAT A:
Marc Màrquez
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut