El TAD demana més documentació al govern espanyol per inhabilitar Rubiales
El president suspès de l'RFEF, Luis Rubiales, i el president del CSD, Víctor Francos
Cas Rubiales

El TAD demana més documentació al govern espanyol per inhabilitar Rubiales

El president del Consell Superior d'Esports, Víctor Francos, assegura que no li correspon destituir Vilda i De la Fuente

Redació Esport3Actualitzat

El Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD) frena, de moment, la inhabilitació de Luis Rubiales per part del govern espanyol. Després de reunir-se d'urgència aquest dilluns, el TAD ha demanat més temps i més informació al Consell Superior d'Esports (CSD) per tal de prendre una decisió.

El que semblava una suspensió imminent queda aturada, tot i que la FIFA ja ha ha fet el pas de suspendre'l provisionalment de les funcions de president de l'RFEF.

El president del Consell Superior d'Esports, Víctor Francos, va comparèixer aquest dilluns a la tarda per explicar quines mesures vol prendre el CSD respecte al president suspès de l'RFEF, però vist que el TAD no es pronunciarà encara, aquestes decisions hauran d'esperar.

"No ens volem saltar cap pas", va assegurar Francos. Quan el TAD admeti a tràmit la denúncia que va presentar divendres el govern espanyol --s'espera que ho faci, però no se sap quan-- el Consell Superior d'Esports podrà suspendre de manera provisional Luis Rubiales, fins que el TAD resolgui definitivament el cas en un procés que es pot allargar mesos.

En la compareixença, Francos volia valorar, per una banda, les conclusions de la reunió d'urgència de l'RFEF i, de l'altra, la resolució del TAD. Però no tenia informació de cap de les dues bandes. Per això ha hagut de fer valoracions generals.

Sobre els seleccionadors absoluts De la Fuente i Vilda

"No em van agradar els aplaudiments de Vilda i De la Fuente cap a Rubiales, però no és competència del CSD decidir sobre la seva continuïtat en els càrrecs."

El TAD demana més documentació al govern espanyol per inhabilitar Rubiales
Missatge en contra del seleccionador Jorge Vilda en una manifestació a Madrid (EFE)

Denúncia de l'RFEF davant de la UEFA

"No em preocupa, no crec que els clubs espanyols estiguin en risc de no participar en competicions europees."

La FIFA s'ha avançat al CSD?

"La FIFA és una entitat privada i només respon als seus estatuts. Nosaltres som govern, i estem sotmesos al règim jurídic d'un estat, amb les limitacions que això comporta. Ens movem amb el màxim rigor."

Què li diria a Rubiales?

"Que divendres hauria d'haver dimitit."

Víctor Francos, president del Consell Superior d'Esports, durant la compareixença (EFE)

Preocupació per la candidatura del Mundial 2030

El president del Consell Superior d'Esports ha admès la seva preocupació per la imatge que ha ofert l'esport espanyol i ha reconegut que el cas Rubiales podria afectar la candidatura d'Espanya per acollir el Mundial del 2030.

"Estic preocupat. Fa dues setmanes estàvem més ben situats que avui, però som un govern tossut i estem a disposició d'explicar a la FIFA, a la UEFA i al conjunt de federacions internacionals que l'esport espanyol no és el que hem vist aquests dies."

 

 

ARXIVAT A:
Luis Rubiales
Anar al contingut