Millot, envoltat per un tumult format per jugadors dels dos equips
Millot, envoltat per un tumult format per jugadors dels dos equips (Reuters)
jocs olímpics de parís

Vergonya al futbol dels Jocs: els deixebles d'Henry i Mascherano acaben en tangana

Els jugadors francesos, vencedors del duel contra els argentins, admeten que la cançó racista publicada per Enzo Fernández els havia afectat

Redacció Esport3Actualitzat

Molt mar de fons en uns quarts de final dels Jocs Olímpics. El França-Argentina disputat aquest divendres a Bordeus per les formacions sub23 dels dos països arribava precedit per la recent polèmica de la cançó racista contra els gals publicada per Enzo Fernández. Entre aquesta ferida oberta i el record de la final del Mundial disputada el 2022 pels combinats absoluts, als pupils de Thierry Henry els sobraven ànsies de revenja.

Al davant tenien els deixebles de Javier Mascherano, un altre exblaugrana, protagonistes involuntaris del primer escàndol dels Jocs. Liderats al camp per un veterà com Nicolás Otamendi i enlluernats per Julian Álvarez en atac, el plantejament del "jefecito" havia de posar les coses difícils a Henry però el gol de Jean-Philippe Mateta al minut 5 els va permetre jugar a favor de resultat. El nerviosisme habitual del duel, però, va escalar d'intensitat als compassos finals, en especial arran de la provocació del migcampista francès Enzo Millot.

El migcampista de l'Stuttgart no va saber guanyar i va acabar expulsat. El pitjor és que el seu gest antiesportiu va desencadenar una tangana final amb focus de tensió a la gespa, al túnel de vestidors, on van volar tanques metàl·liques i, inclús, a la graderia.

Aquestes últimes, unes imatges que, per fortuna, no van acabar com els deplorables incidents entre jugadors de l'Uruguai i famílies colombianes en la darrera Copa Amèrica.

Les disculpes d'Henry i la piulada de Millot

Al final del matx, amb les revolucions rebaixades, el seu edificant Henry es disculpava per l'actitud de Millot que, per la seva banda, celebrava la classificació reivindicant la diversitat francesa. Una piulada que ha atret una desagradable quantitat de respostes de caire xenòfob.

El seu capità, Mateta, va admetre que els antecedents entre tots dos països els havia afectat a nivell emocional. França i Argentina, més llenya per seguir atiant la major rivalitat del futbol de seleccions actual. Ara els d'Henry necessiten fer un reset per encarar el proper escull, Egipte, en semifinals.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut