Jocs Olímpics

Valíeva cau tres vegades en la final i s'acomiada dels Jocs de Pequín entre llàgrimes

La polèmica al voltant del positiu per dopatge de la patinadora russa l'ha acabat afectant i, finalment, no ha pogut pujar al podi

Redacció Esport3Actualitzat

Kamila Valíeva mai oblidarà els Jocs Olímpics de Pequín, una fita històrica en què va passar de guanyar la medalla d'or per equips, després d'haver fet un quàdruple salt, a veure's afectada per un positiu en un control antidopatge anterior als Jocs que va obrir el debat sobre la seva participació. El TAS l'havia readmès, i en la prova individual d'aquest dijous ha acabat a terra tres vegades. La tensió i els nervis viscuts els últims dies l'han superat i ho ha pagat amb tres caigudes. La patinadora russa, que encapçalava la prova de patinatge artístic, ha caigut a la quarta posició i s'ha quedat sense medalles. Les llàgrimes no han servit de consol per a la jove estrella emergent, que, amb 15 anys, havia captivat el món.

Les llàgrimes de Valieva al final de l'exercici.



L'or se l'ha endut la seva compatriota, AnnaTxerbakova, que ha estat acompanyada al podi per la també russa Alexandra Trusova, així com per la japonesa Kaori Sakamoto.

Valíeva va donar positiu per un medicament per al cor que està prohibit per l'Agència Mundial Antidopatge (AMA). Li van detectar la substància en un control el 25 de desembre, però els resultats no es van saber fins al 8 de febrer.

 

Anar al contingut