Íñigo Martínez, eufòric en un partit de lliga (EFE)
Íñigo Martínez, eufòric en un partit de lliga (EFE)
Barça

Urgències amb Dani Olmo i Pau Víctor; tranquil·litat amb Íñigo Martínez

El Barça haurà de generar prou fair-play abans de cap d'any per assegurar la continuïtat dels dos atacants. El central, en canvi, té garantida la inscripció a la Lliga fins al 30 de juny

Redacció Esport3Actualitzat

El Barça va fer mans i mànigues, a contrarellotge, per trobar la fórmula per inscriure Dani Olmo a la Lliga. Més d'un directiu del club, començant pel mateix president Joan Laporta, estava disposat, fins i tot, a presentar un aval per facilitar la tramitació de l'alta del futbolista. No va ser necessari. La lesió d'Andreas Christensen va obrir les portes a la inscripció de l'egarenc. Amb una particularitat: només fins al 31 de desembre.

Abans que l'acabi l'any, per tant, el club haurà d'haver generat prou marge salarial perquè Olmo no quedi desinscrit. És un risc molt alt. La Lliga no permet que un jugador sigui inscrit per un mateix club dos cops la mateixa temporada. És a dir, si el Barça no fa els deures per cap d'any, Olmo es perdria el segon tram del campionat.

És la mateixa situació en què es troba l'altre fitxatge de l'estiu, Pau Víctor. Les limitacions de fair-play no van permetre al Barça la inscripció del de Sant Cugat fins a final de curs. Ara bé, la fitxa del davanter no és gaire elevada i, per tant, no hauria de suposar cap contratemps.

En tot cas, aquestes urgències no inquieten gens la cúpula barcelonista. De fet, en la seva última compareixença, Laporta va voler remarcar que el club hauria pogut entrar dins de la normativa de l'1:1, i per tant deixar d'estar excedit, aquest mateix estiu. Ho hauria resolt, per exemple, firmant un acord amb Nike. Es va ajornar, segons paraules del president, per no precipitar-se. Al club, hi ha ple convenciment que la solució definitiva arribarà abans que acabi el 2023.


Íñigo Martínez, fins al 30 de juny

Com Dani Olmo, també Íñigo Martínez va desencallar-se aprofitant una lesió de llarga durada. Amb Ronald Araujo a la infermeria i emparant-se en la normativa de la Lliga, el club va poder destinar un 80% de la fitxa de l'uruguaià per incloure el central basc en la plantilla. El seu cas, però, és diferent. Amb aquesta quantitat, Íñigo Martínez té garantida la seva presència fins que acabi la temporada.

Anar al contingut