Una nova tragèdia a l'Himàlaia
Muntanya

Gairebé una vintena de morts en una allau a l'Himàlaia

Una cordada d'un institut d'alpinisme ha estat sorpresa a la zona de l'Himàlaia indi; hi ha almenys 10 desapareguts més

Actualitzat

Almenys 19 persones han mort i 10 més consten com a desaparegudes per una allau a prop del cim del Draupadi ka Danda-II, de 4.880 metres, ubicat a la zona índia de l'Himàlaia. Les víctimes de la tragèdia pertanyien al Nehru Institute of Mountaneering, un institut local d'alpinisme, que estaven fent un atac al cim en el moment de l'allau.

L'expedició constava de 34 aprenents, 7 instructors i una infermera. Les males condicions meteorològiques a la zona dificulten les operacions de rescat. L'operatiu ha mobilitzat efectius de la policia i de l'exèrcit indi, a més de la unitat especial de rescat de muntanya.  

Entre les víctimes hi ha l'alpinista Savita Kanswal, que formava part de l'equip d'instructors i que aquesta mateixa temporada havia batut un rècord en ser la primera dona que coronava el Makalu i l'Everest en només 16 dies de diferència.  

La setmana passada una altra allau va colpejar l'Himàlaia, en aquest cas al Manaslu, a la zona nepalesa, on va desaparèixer l'alpinista nord-americana Hilaree Nelson.


 

 

Anar al contingut