Vinícius, després de rebre insults racistes a Mestalla (Europa Press)
Vinícius, després de rebre insults racistes a Mestalla (Europa Press)
Futbol

Una portada contra Vinícius indigna el Madrid i fa esclatar la premsa

El diari valencià Superdeporte acusa Vinícius de mentir davant la jutgessa en la declaració pel cas dels insults racistes de Mestalla

Xavi FrancèsActualitzat

Madrid s'ha indignat per una portada contra Vinícius. El diari valencià Superdeporte ha sorprès aquest divendres amb una portada que acusa el jugador del Madrid de mentider. La premsa pròxima al club madridista ha esclatat contra el tracte del diari amb el futbolista brasiler.

En la portada de Superdeporte, apareix una imatge de Vinícius amb un nas molt gros acompanyada del missatge: "Pinochius". El motiu de les acusacions és la declaració que Vinícius ha fet davant la jutgessa sobre els incidents racistes a Mestalla durant un partit de la temporada passada.

Vinícius diu que tot l'estadi li va cridar "mico"

El jugador del Reial Madrid havia de declarar al mes de juliol, però estava de vacances i va demanar ajornar una declaració que era per videoconferència. Aquest dijous, Vini Jr ha ratificat la seva declaració davant la justícia. El brasiler ha declarat que es va sentir "ofès" pels insults racistes rebuts.

Però el punt clau que ha indignat a València ha estat que Vinícius ha assegurat que tot l'estadi li va cridar "mico". Només hi ha tres nois de la grada jove imputats, però el brasiler ha insistit que va ser tot l'estadi que li va proferir insults racistes. Aquestes declaracions han indignat la premsa valenciana, que ha acusat el jugador de mentider i li ha dedicat aquesta polèmica portada.

 

La teoria que sosté que tot l'estadi va cridar insults racistes a Vinícius també la va defensar en un primer moment l'entrenador Carlo Ancelotti. Però poc després va aclarir que tot l'estadi va acomiadar el brasiler amb crits de "tonto" i no de "mono", com havia cregut en un inici. Vinícius no ho recorda de la mateixa manera i ho ha deixat clar davant la jutgessa.

Vinícius accepta que va provocar la grada i el València respon

El club taronja ha mostrat la seva indignació davant les acusacions de Vinícius a tot Mestalla. En un comunicat, el València ha deixat clar que no comparteix l'opinió del jugador i cita també el canvi de postura del seu entrenador.

"Davant les informacions publicades sobre de la presumpta declaració prestada pel futbolista Vinícius Jr. en què afirma que tot l'estadi de Mestalla li va proferir insults racistes, el club desitja manifestar la seva sorpresa, rebuig i indignació. Tal com va reconèixer públicament el mateix entrenador Carlo Ancelotti, en cap cas es pot generalitzar el comportament a tot l'estadi de Mestalla."

D'altra banda, Vinícius ha reconegut que va provocar el públic de Mestalla durant aquell València - Reial Madrid abans de rebre els insults racistes per part d'un sector radical de la grada valenciana.

Una actitud que no ha canviat en el davanter del Madrid. El cap de setmana passat es va dedicar a provocar el públic de Montilivi recordant que el seu equip guanyava el Girona per tres gols de diferència.

Vinícius, el dia de la declaració, escortat per la policia (Europa Press)

Una portada que ha encès el madridisme

El diari esportiu valencià més important ha anat més enllà amb una portada que ràpidament ha provocat llagues en el club blanc i en la premsa de Madrid. El diari Marca ha qualificat d'"inclassificable" la portada del diari valencià, mentre que el diari As s'ha fet ressò de la indignació del club amb aquesta portada. Un altre diari molt proper al club blanc, OK Diario, ha acusat d"infame" la portada de Superdeporte.

El canal de televisió 'La 8 mediterráneo', un clàssic del sector crític contra Vinícius ha anat una mica més enllà. El seu conductor, Nacho Cotino, ha carregat contra la delcaració de Vinícius i l'ha definit com "un tonto a les tres". "És incapaç d'entendre que la majoria de gent no l'insulta pel seu color de pell o per ser un gran futbolista, sinó per provocador. 

 

 

Anar al contingut