Vinícius en el moment de la caiguda dins l'àrea
Vinícius en el moment de la caiguda dins l'àrea (Europa Press)
Futbol

Una llegenda del futbol esclata pel penal xiulat a Vinícius

Marco van Basten carrega contra la intervenció del VAR en la jugada més polèmica del Reial Madrid-Betis

Redacció Esport3Actualitzat

El Reial Madrid es va refer de l'empat contra el Las Palmas i va tornar al camí de la victòria al Santiago Bernabéu. Els de Carlo Ancelotti van tornar a generar dubtes en una mala primera part contra el Betis, però va aparèixer la figura de Kylian Mbappé per desencallar els madrilenys.

Amb l'1-0 al marcador va arribar una de les jugades més polèmiques. Vinícius va acabar a terra en una jugada en què havia driblat el porter Rui Silva. En un inici, el col·legiat del partit, Javier Alberola Rojas, va assenyalar fora de joc, però va rebre l'avís del VAR per revisar la jugada. Així va ser la conversa entre l'àrbitre i el VAR.


L'actuació del VAR va generar moltes crítiques i un dels que s'hi va mostrar en contra va ser la llegenda del futbol Marco van Basten. L'exfutbolista neerlandès va ser molt crític per com el VAR va interpretar que Rui Silva feia penal sobre Vinícius.

"El mateix Vinícius va impactar contra les cames del porter, que no va fer res. Quina ximpleria cal tenir, com a VAR, per veure això com un penal? És un exemple típic que el VAR mai ha jugat un partit. Si ho haguessis fet, ho sabries."

Pal de Pellegrini a Rojas

En la roda de premsa posterior al partit, l'entrenador del Betis també es va pronunciar sobre la jugada. Manuel Pellegrini, exentrenador del Reial Madrid, va deixar clar que el mateix Alberola Rojas va tenir un criteri diferent en una acció similar contra el Betis la temporada passada.


El Reial Madrid també va reclamar dos penals més, un d'ells amb Vinícius com a protagonista. El brasiler va fer una centrada que va impactar en la mà de Llorente, però el col·legiat va considerar que la mà del defensor bètic estava en una posició natural. Més tard, els madrilenys van protestar una caiguda de Ceballos dins l'àrea després d'una clara falta de Sabaly.


Mira el resum del Reial Madrid-Betis

Anar al contingut