Gabriel Medina celebrant el rècord olímpic
Gabriel Medina celebrant el rècord olímpic (Jerome Brouillet / AFP)
Jocs Olímpics de París

La imatge del surf que quedarà per al record dels Jocs Olímpics

Gabriel Medina aconsegueix la màxima puntuació històrica en uns Jocs Olímpics amb un 9,9 surfejant una onada gegant

Redacció Esport3Actualitzat

El surf repetia als Jocs Olímpics de París 2024 després d'estrenar-se a Tòquio. La tornada de l'esport amb més risc que forma part del programa no ha decebut. A la tercera ronda de la competició, Gabriel Medina ha firmat el nou rècord olímpic per classificar-se per als quarts de final en la primera mànega que disputava.

El brasiler ha surfejat una onada gegant de forma gairebé perfecta. Una puntuació mitjana de 9,9, amb dos jutges donant la màxima puntuació, dos més un 9,8 i un altre un 9,9.


Rècord amb record

La brillant actuació del surfista de Sao Sebastiao quedarà per a la posteritat. Després de fixar un nou topall de puntuació, Medina ha deixat una imatge per al record. Mentre sortia de l'onada, sabent que l'havia clavat, s'ha deixat caure sobre el mar, en un suspens que ha semblat infinit, fent amb la mà el símbol del número u.

Els resultats han corroborat les sensacions i els fotògrafs han captat una instantània que ja és història del surf olímpic. El surf es disputa a Theatupo'o, a Tahití, a 16.000 quilòmetres de París, un lloc sagrat per als habitants de la Polinèsia. Una ubicació que encara fa més icònica la gesta.

El premi és doble per a Medina, que el 2022 es va retirar temporalment del surf per problemes de salut mental després de ser un nen prodigi i col·leccionar multitud de títols en el surf. Les felicitacions no han tardat a arribar-li, una d'elles d'un dels seus grans amics, Neymar Júnior, que se n'ha alegrat a Instagram. Medina haurà de confirmar els pronòstics que li vaticinen l'or en els quarts de final contra el seu compatriota Joao Chianca.

La fotografia supera els cinc milions de likes al compte d'Instagram del mateix Medina. 


La històrica fotografia

(Jerome Brouillet / AFP)
ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut