Suárez ha fallat el primer penal que ha llançat l'Uruguai (EFE)

Un penal fallat per Suárez elimina l'Uruguai de la Copa Amèrica 0-0 (4-5)

Els jugadors del Barça Luis Suárez i el del Girona Christian Stuani no jugaran les semifinals de la Copa Amèrica 2019
Xavi Torres Actualitzat

Els jugadors del Barça Luis Suárez i el del Girona Christian Stuani no jugaran les semifinals de la Copa Amèrica 2019. La tanda de penals ha impedit que s'uneixin a Coutinho i Arthur (Brasil), Arturo Vidal (Xile) i Messi (Argentina), que sí que ho faran cadascú amb la seva selecció. El penal errat per Luis Suárez ha estat decisiu (0-0 (4-5)).

La primera part ha estat de clar domini uruguaià. Tot i la bona sortida de Perú, els homes d'Óscar Washington Tabárez han disposat de les millors ocasions. El blaugrana Luis Suárez ha desaprofitat la primera, als 15 minuts, amb una rematada de cap que ha sortit per sobre la porteria rival. El mateix davanter del Barça ha creat la segona (23'), la més clara abans del descans, i que ha acabat amb una bona parada del porter Gallese, en primera instància, i amb un xut alt de Cavani, a continuació, a porta buida. A la tercera, De Arrascaeta ha marcat però l'àrbitre brasiler Wilton Sampaio ha anul·lat el gol perquè, en l'inici de la jugada, hi havia fora de joc de Nández. Finalment, el davanter del PSG, Edinson Cavani, n'ha tingut una altre (37'), amb gran intervenció de Gallese, el millor jugador de la primera part. Pel Perú de Ricardo Careca, poca cosa en atac. Només una acció perillosa del veterà Paolo Guerrero (43'), ben resolta entre Giménez i Muslera.

Res ha canviat a la segona part. L'Uruguai ha seguit generant perill mentre el Perú s'ha defensat com ha pogut. El madridista Fede Valverde ha estat a punt de marcar en un llançament de falta directe (46') i Godín ha fallat una ocasió increïble (57'), abans que l'àrbitre brasiler anul·lés dos gols més a l'Uruguai, de Cavani (58') i Luis Suárez (73'), per fora de joc dels dos davanters. Només el peruà Gonzales (76') s'ha acostat a la porteria uruguaiana amb cert perill. 0 a 0 final. Penals. Per l'Uruguai han marcat Cavani, Stuani, Bentancur i Torreira mentre que Luis Suárez ha fallat el seu. Pel Perú, encert màxim, amb dianes de Guerrero, Ruidiaz, Yotún, Advíncula i Flores. El Perú jugarà la semifinal contra Xile, actual campiona de la Copa Amèrica.