Els jugadors de l'Osasuna celebrant el gol d'Ibañez
Els jugadors de l'Osasuna celebrant el gol d'Ibañez (EFE)
Copa del Rei

Un gol històric de Pablo Ibáñez envia l'Osasuna a la final de la Copa

Els de Jagoba Arrasate empaten contra l'Athletic Club a San Mamés amb una pròrroga trepidant i es classifiquen per a la segona final de la seva història

• Una vegada començat el partit, amb un endarreriment de 10 minuts, la tensió ha estat la nota predominant del duel. La victòria a l'anada a El Sadar donava mínima avantatge a l'Osasuna.
  • L'Athletic ha aprofitat el factor camp per posar en dificultats la defensa visitant i s'han pogut avançar al marcador amb un gol d'Iñaki Williams al 33'. Amb l'1 a 0 s'ha arribat al descans.
  • A la segona part, els locals han tingut més ocasions per desfer l'empat a l'eliminatòria, però Nico Williams no ha estat encertat de cara a porteria. El marcador no s'ha mogut i el partit ha anat a la pròrroga.
  • El partit ha seguit el mateix guió a la pròrroga, amb un Osasuna que desitjava l'arribada dels penals. Però al minut 115, un golàs de Pablo Ibáñez ho ha canviat tot i ha enviat els navarresos a la final de la Copa.
  • Aquesta és la segona vegada a la història que l'Osasuna arriba a la final de la Copa del Rei després de fer-ho l'any 2005. En aquella ocasió van perdre contra el Betis en un partit disputat al Vicente Calderón.