Márquez, durant un entrenament a l'Al-Wakrah
Márquez, durant un entrenament a l'Al-Wakrah
Futbol

Un ex de l'Espanyol agafa les regnes de la selecció de Qatar

Tintín Márquez relleva en el càrrec Carlos Queiroz. S'estrenarà amb motiu de la Copa d'Àsia, a partir del gener

Nou càrrec i nova responsabilitat per a Tintín Márquez a Qatar. Va arribar al país el gener del 2018 per dirigir l'Al-Wakrah i, des d'avui, passarà a dirigir la selecció local, en substitució de Carlos Queiroz. El portuguès només ha aguantat sis mesos com a seleccionador, amb un bagatge de quatre victòries en 12 partits.

Tintín Márquez tindrà com a primer desafiament la Copa d'Àsia, a principis de gener, en què Qatar exerceix de local. Deixa enrere la banqueta de l'Al-Wakrah, en plena lluita per les primeres posicions de la Lliga. No és la primera experiència internacional del barceloní, que ja va entrenar el Sint-Truidense i el KAS Eupen al campionat belga.

La trajectòria esportiva de Tintín Márquez sempre ha estat molt lligada a l'Espanyol, com a futbolista i també com a entrenador. Va vestir la samarreta blanc-i-blava durant sis temporades, i va formar part d'aquell equip que va arribar fins a la final de la Copa de la UEFA, l'any 1988. Després de molts anys al planter perico, va exercir de segon amb Lotina i amb Valverde.

Arran del comiat del Txingurri, va ser nomenat primer entrenador de l'Espanyol per al curs 2008-2009. Els mals resultats, però, van precipitar la seva destitució abans de completar la primera volta.

Anar al contingut