FUTBOL

Un dels capitans del València, contundent sobre Rafa Mir

El migcampista de Dènia Pepelu ha defensat la gestió del tècnic Baraja, sever amb el davanter detingut per agressió sexual

Redacció Esport3Actualitzat

Contundent primer pronunciament del vestidor del València després de saber que al seu davanter Rafa Mir se l'està investigant per una agressió sexual amb accés carnal. A l'espera del que determini el procés judicial, un dels capitans de l'equip valencianista, Pepelu, ha posat l'èmfasi en la sortida nocturna que va desencadenar la detenció del futbolista murcià:

"Tothom és conscient que aquestes situació no poden ocórrer, sobretot en la situació en què estem. És la imatge del club i la dels jugadors... No pot tornar a passar perquè representen faltes de respecte al grup i a l'afició."

El migcampista de Dènia s'ha alineat amb la manera de procedir del tècnic Rubén Baraja, decisiu a l'hora d'imposar a Mir el càstig esportiu de treballar al marge del grup.

"Cadascú és gran i sap la responsabilitat que és jugar al València. No estem en una situació per aquest tipus de coses i el tècnic li ha deixat les coses clares. És un càstig i una multa bastant important. Ell és conscient que ha fet les coses molt malament."

A ningú li ha passat per alt que el cas ha ocorregut en plena crisi esportiva del València, cuer amb 1 punt de 12 possibles:

"Al vestidor, òbviament, l'afectat tot. Encara que només ell hi estigui involucrat i ha molt soroll mediàtic, però ens hem de centrar el l'esfera esportiva i mirar endavant."

Mir, readmès pel club amb sanció esportiva

Una setmana després que Rafa Mir, futbolista del València, fos detingut per agressió sexual a dues dones, el València, amb el seu entrenador Rubén Baraja al capdavant, va prendre una decisió sobre el seu davanter. El de Javalí Nuevo tindrà una sanció esportiva i, fins a nou avís, no entrenarà amb la resta dels seus companys, encara que sí que està readmès al club. A més, tindrà una multa econòmica, la quantia de la qual no se sap.

Rafa Mir continuarà treballant al marge del grup, i si la justícia el condemna deixarà de ser jugador del València. La decisió va arribar després d'una anàlisi jurídica respecte als drets que té el futbolista per continuar exercint la seva professió, sempre respectant les quatre mesures cautelars que li va imposar la jutgessa Ana Magraner quan el va deixar en llibertat com a investigat dijous passat.

La reunió amb Rafa Mir

El jugador va acudir dilluns a la Ciutat Esportiva de Paterna per reunir-se amb la cúpula del València després d'haver emès un comunicat en què demanava disculpes. El club li ha comunicat la mesura d'apartar-lo del grup i la seva absència contra l'Atlètic de Madrid aquest diumenge 15 de setembre està confirmada. El tècnic Rubén Baraja, de fet, ha estat especialment sever amb el futbolista en aquesta trobada. I ha estat ell el que, després d'escoltar la seva versió, li ha comunicat que començarà entrenant-se al marge i que estarà, com a mínim, els dos pròxims partits fora de la convocatòria.

El club, paral·lelament, s'ha posat a la disposició de la justícia per a tot el que pugui requerir.

Rafa Mir és readmès pel València amb sanció esportiva: no entrenarà amb el grup
Rafa Mir és readmès pel València amb sanció esportiva: no entrenarà amb el grup
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut