Juanmi, després de marcar un gol amb l'Al-Riyadh. Amb el Betis en va fer 31 en 101 partits
Juanmi, després de marcar un gol amb l'Al-Riyadh. Amb el Betis en va fer 31 en 101 partits
futbol

Un altre futbolista que fuig de l'Aràbia Saudita o quan els diners passen a segon pla

Seguint la línia iniciada per Henderson, l'andalús Juanmi ha renunciat a dos milions d'euros nets per tornar a casa

Redacció Esport3Actualitzat

El mercat d'hivern ha permès viure el retorn d'alguns futbolistes europeus que van emprendre l'aventura saudita, temptats per uns contractes difícils d'igualar pels clubs del continent. No obstant, cada setmana surten noms de jugadors del fastuós campionat aràbic que n'han tingut prou amb sis mesos per experimentar un canvi de prioritats.

L'últim ha estat Juanmi, anunciat sobre la botzina del tancament de mercat com a nou davanter d'un Cadis necessitat de gol. La seva història recorda la del britànic Jordan Henderson, el primer que es va penedir públicament d'haver fitxat per un club de l'Aràbia Saudita, encara que fos a canvi d'un xec setmanal de 900.000 euros.

En el cas de l'andalús propietat del Betis, club del qual va marxar cedit entre llàgrimes l'estiu passat cap a l'Al-Riyadh, les xifres són més discretes. Tot i això, la seva renúncia econòmica no baixa dels dos milions nets, l'equivalent a la meitat de la temporada que li faltava per complir.

A Juanmi i la seva família els ha tocat conèixer, també, l'altra cara del "somni" saudita, ben detallada en primera persona pel central Aymeric Laporte. L'ex del City va expressar que hi havia molts futbolistes descontents, especialment amb la falta de professionalitat i compromís que han trobat a la pomposa Saudi Pro League: "S'ho prenen tot força a la lleugera. Negocies una cosa i no te l'accepten després d'haver-la signat".

Anar al contingut