Guardiola assenyala en direcció a Enzo Maresca, assistent al City (Europa Press)

Un altre antic deixeble de Guardiola que intentarà destronar-lo

Enzo Maresca, assistent del City fins al 2023, es converteix en tècnic del Chelsea per emular la història de Mikel Arteta amb l'Arsenal
Redacció Esport3
TEMA:
Guardiola

Pep Guardiola no només guanya títols sinó que a més crea escola allà on va. I el futbol anglès s'està empeltant de l'esperit futbolístic del tècnic bagenc que ha guanyat cinc de les sis últimes lligues amb el Manchester City.

Els grans rivals de l'equip "sky blue" proven de destrobnar-lo amb les mateixes armes fins al punt que dos dels grans adversaris en la lluita per la Premier League 2024-25 estaran dirigits per exassistents de Guardiola. 

Enzo Maresca és el nou entrenador del Chelsea per cinc temporades, una durada una mica agosarada quan es parla d'un club tan inestable com és el londinenc.

Però que indica la confiança que els "blues" li tenen al tècnic italià, que va ser assistent de Guardiola la màgica temporada del triplet, la 2022-23, abans de decidir reemprendre la carrera en solitari i marxar al Leicester per intentar retornar-lo a la Premier League. 

Guardiola amb Rodolfo Borrell i Enzo Maresca a la banqueta del City (Europa Press)


Dit i fet, els "Foxes" de la mà de l'italià, han tornat a la màxima categoria del futbol anglès i això li ha donat el cartell per guanyar-se el fitxatge pel Chelsea, on li espera una tasca feixuga de millorar el sisè lloc obtingut per Mauricio Pochettino

La història de Maresca recorda la de Mikel Arteta, que va estar tres anys i mig a l'equip tècnic de Guardiola al Manchester City i al desembre del 2019 es va comprometre amb l'Arsenal.

Quatre anys i mig desprñes, el tècnic guipuscoà s'ha consolidat a la banqueta dels "gunners", amb els quals ha guanyat una Copa i dues Community Shields, i en les últimes dues temporades s'ha convertit en el rival més dur de l'equip de l'Etihad, que ha reeditat el títol gairebé al límit. 

I un gran d'Europa per a Kompany

Maresca no és l'únic antic deixeble del tècnic bagenc a qui li han donat les claus d' un equip punter. Vincent Kompany, que va ser el patró de la defensa dels "sky blues" en la primera etapa de Guardiola a l'Etihad, ha canviat el modest Burnley pel Bayern de Múnic. El tècnic belga va ser anunciat la setmana passada. 

ARXIVAT A:
Guardiola
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut