L'American Magic s'ha imposat en l'única regata que s'ha pogut disputar aquest divendres (EFE)
Copa Amèrica de Vela

El Team New Zealand fa balanç de danys després de l'accident

La falta de vent ha fet que només es pogués disputar una regata en la segona jornada de la Round Robin. Els campions ja no han pogut salpar

Redacció Esport3Actualitzat

En la segona jornada de la Round Robin de la Copa Amèrica de vela no hi ha participat l'Emirates New Zealand. El defensor de la Copa Amèrica va patir un seriós contratemps dijous, quan una grua va cedir en el moment que desava el veler AC75 a terra ferma. El màxim responsable de l'equip, Grant Dalton, ha informat que han patit danys estructurals a l'embarcació, sobretot a la part davantera del casc. De moment, han començat la construcció d'una nova peça. Amb tot, confien en poder navegar aquest dissabte mateix.

La presència del campió a la Round Robin no és indispensable, però el New Zealand perd unes inestimables hores de navegació.   

Quant a la resta de la jornada, només s'ha celebrat una de les regates previstes, per la falta de vent, i l'American Magic ha superat l'Alinghi suís. 

 

El CEO de l'equip, Grant Dalton, s'ha mostrat molt preocupat pel moment en què es produeix l'accident.

"És evident que és un revés per a l'equip en un moment tan important. Aquests són els moments que poden definir una campanya a la Copa Amèrica. Tenim un equip increïble que treballarà sense descans per reparar el vaixell."

És cert que l'equip neozelandès està classificat directament per a la final perquè és el defensor del títol, però caldrà veure en quin estat quedarà l'embarcació i si es podrà reparar al 100%. 

Anar al contingut