futbol

Ulldecona viu com una festa el fitxatge d'Oriol Romeu pel Barça

Els seus primers entrenadors recorden com era aquell Oriol Romeu que començava a despuntar de petit a l'Ulldecona

Xavi LorenteActualitzat

Coses del destí, la primera aparició pública de l'Oriol Romeu va ser al programa de TV3 pel centenari del Barça: "Aquest any cent!".

L'Antoni Bassas li feia una petita entrevista abans de presentar la seva participació a la "Superclasse del Barça" que el petit Oriol va fer aleshores amb el porter del primer equip del Barça, Francesc Arnau. Romeu no tenia encara 8 anys.

Oriol Romeu, de petit, conversant amb Antoni Bassas al programa "Aquest any 100", de TV3

En Josep Lluís Millán i en Manolo Arnau ja hi veien un projecte de crac. Van ser els dos primers entrenadors de l'Oriol fa un quart de segle al camp de futbol del poble. En aquell Ulldecona, ell jugava davant.

Josep Lluís Millán, exentrenador d'Oriol Romeu al CF Ulldecona

"De punta, era un jugador molt potent, que feia gols amb l'esquerra, amb la dreta, amb el cap, molts de gols. Veies que era un jugador diferencial. Recordo que l'any que vam quedar campions de lliga va marcar 40 gols en 14 partits".

 

Manolo Arnau, exentrenador d'Oriol Romeu al CF Ulldecona

"Quan ell era benjamí ja jugava amb benjamins i alevins perquè destacava per damunt de tots. Pràcticament jugava dos partits per setmana. Els hi treia un pam a gairebé tots i era més fort que cap. Tots el volien al seu equip"

Oriol Romeu fa molta vida a Ulldecona. Sempre que té temps, passa pel seu poble natal. Al gimnàs que el futbolista té a Ulldecona hi ha un petit museu de les samarretes de la seva carrera que ha seguit fil per randa l'Albert, un dels seus millors amics des que jugaven junts de petits.

Albert Arnau, amic i excompany de l'Oriol Romeu al CF Ulldecona

"Sorprèn que la gent conegui avui l'Oriol i dubti encara de si podrà arribar a tenir el nivell per jugar al Barça o no, quan és un jugador que ha sonat per poder anar a la selecció espanyola, ha jugat molts partits a la Premier League i li han donat trofeus al millor jugador de l'any a la Premier League".  

Als carrers i bars d'aquest poble de 6.000 habitants, es van comptar les hores en les setmanes prèvies al seu fitxatge pel Barça, una fita històrica per les terres de l'Ebre.

Judith López, propietària del Bar La Plaça d'Ulldecona
"Tot el poble n'anàvem parlant, no sabíem si seria o no seria. N'estàvem tots pendents. I com que veiem bastant els pares, anar preguntant. I quan vam saber que era consolidat, doncs ja molta alegria"

Manolo Arnau, exentrenador de l'Oriol Romeu al CF Ulldecona

"Això del Barça ha sigut l'hòstia. Ha sigut bomba no... bombasso"

Albert Arnau. amic i excompany de l'Oriol Arnau al CF Ulldecona
"Cada dia que jugui el Barça això serà un poble fantasma perquè tothom estarà a casa i el podrem disfrutar".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut