Tusquets recorda el viatge de Maradona des de Buenos Aires per firmar pel Barça

L'actual president de la junta gestora del Barça era tresorer del club quan l'argentí va aterrar a Barcelona. "Jo també era molt jovenet, l'únic de la directiva amb una edat semblant als futbolistes, i vaig tenir certa confiança amb Diego", ha explicat
Redacció Esport3 Actualitzat
TEMA:
Maradona

Carles Tusquets, l'actual president de la junta gestora del Barça, era el tresorer del club a principis dels anys 80. Ell va ser, de fet, l'encarregat de lligar la contractació del crac argentí. "Primer es va firmar un contracte durant el Mundial, aquí a Barcelona, amb l'Argentinos Juniors i el Boca. El president Núñez em va donar el contracte i em va dir: "Encarrega-te'n tu, de gestionar-ho", ha relatat Tusquets en declaracions als mitjans oficial del club.

"En aquella època, a l'Argentina tenien problemes econòmics importants, amb molta inflació. El fitxatge es podia abaratir amb una operació financera molt senzilla, comprant bonus de la República Argentina a Nova York i bescanviant-los a la borsa argentina per pesos argentins. Així ens vam estalviar gairebé la meitat del contracte."

El mateix Tusquets va viatjar a Buenos Aires per lligar-ho tot. "Em va costar dues o tres setmanes, fins que vaig anar a casa del Diego i va venir amb mi a l'avió per firmar definitivament amb el Barça", ha recordat Tusquets.

"Jo també era molt jovenenet. Ell tenia 22 anys; jo, uns 30 o 31... Era l'únic de la junta amb una edat semblant als futbolistes i tenia certa confiança amb Maradona. Vaig anar moltes vegedas a casa seva i el vaig ajudar en negociacions per aconseguir publicitat."

Tuquets ha anunciat que en el pròxim partit del Barça, diumenge contra l'Osasuna, hi haurà un minut de silenci al Camp Nou.

ARXIVAT A:
Maradona
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut