Tres possibles fitxatges i cap venda important
Tres possibles fitxatges i cap venda important (Europa Press)
Barça

El futur dels Joaos, Lewandowski i tres fitxatges: Laporta revela la planificació del Barça

Laporta lloa dos dels noms de la discòrdia amb Xavi: Lewandowski i Joao Félix

Redacció Esport3Actualitzat

Joan Laporta ha donat pistes de per on van els trets en la planificació de fitxatges. En la primera entrevista després de la destitució de Xavi, Laporta ha donat explicacions durant una hora i mitja sobre les últimes setmanes i també sobre la futura confecció de la plantilla.

La llista de baixes va ser motiu de conflicte entre el president i Xavi. Laporta ha lloat dos dels noms de la discòrdia: Lewandowski i Joao Félix.

"Volem que continuïn els Joaos (Félix i Cancelo) i també la plantilla a qui se li pot treure més rendiment. La intenció és mantenir gairebé tots els jugadors. Aquest equip necessita una mica més de maduració i recorregut. Podem competir amb èxit."

Els dos Joaos, Cancelo i Félix, sobre la gespa de la ciutat esportiva
Els dos Joaos, Cancelo i Félix, en la seva presentació (EFE)

Laporta està convençut dels jugadors "amb molta qualitat" que hi ha, i ha emfatitzat el cas de Lewandowski, un jugador que "ha rebutjat ofertes de l'Aràbia Saudita" per quedar-se al Barça.

"Frenkie, Gundo, Joaos i Lewandowski... Flick traurà el màxim profit d'un jugador de la seva qualitat, ha fet 26 gols quan vam guanyar la Lliga, aquest any gairebé 20; un golejador del qual es pot treure molt rendiment."

Laporta ha dit que compta amb Koundé, que ha fet una "temporada extraordinària". "Tenim Iñigo Martínez; recuperarem Balde i Gavi; tenim Sergi Roberto", ha dit sobre algunes peces de l'equip. 

"Si s'han de fer retocs, es faran. Tenim Vitor Roque, que estava previst que vingués a finals de temporada i ja coneix l'entorn. Crec que es mantindran tots, exceptuant alguna baixa perquè acaba contracte o perquè ens ha demanat sortir. També tenim els que tornen de les cessions."

La planificació la deixa en mans de Deco i Flick.

Posicions a reforçar

Els objectius són un mig centre, un extrem nat i algun retoc defensiu però sense tirar la casa per la finestra. Tampoc caldrà desprendre's de cap crac per fer caixa.

El president, doncs, no contempla la venda de cap futbolista estructural i, tal com ja va fer fa un any, ha advertit que el Barça no pot afrontar operacions per fitxar cracs de primera línia com Kimmich o Zubimendi.

"Igual que no necessitem cap venda important, tampoc no farem una inversió d'aquests nivells --Kimmich/Zubimendi. No parlem de jugadors, parlem de posicions. També s'incorporaran jugadors del Barça Atlètic que poden cobrir posicions que s'han de reforçar."

Objectiu 1x1 en el fair play econòmic

El Barça s'està movent per acabar de quadrar els números i arribar al desitjat 1x1 per poder reforçar-se en òptimes condicions al mercat d'estiu. Sobre la taula hi ha diferents acords de patrocini molt a prop de tancar-se.

"L'1x1 cada vegada està més a prop. Hem reduït despeses en 200 milions. Hem crescut en ingressos. Estem intentant resoldre l'incompliment d'un dels socis de Barça Vision. Estem en negociacions per tenir el millor contracte del mercat en roba esportiva. Tornarem a donar positiu en els resultats ordinaris. Tenim a tocar acabar aquesta travessa pel desert."

 

ARXIVAT A:
Laporta
Anar al contingut