Si no hi ha un gir de guió inesperat, Robert Lewandowski començarà la seva tercera pretemporada com a blaugrana
Si no hi ha un gir de guió inesperat, Robert Lewandowski començarà la seva tercera pretemporada com a blaugrana (FCB)
FUTBOL

Tornada a l'escola: els equips catalans de Primera ja tenen data d'inici de la pretemporada

El Barça ha estat l'últim a anunciar quan comencen els entrenaments amb Hansi Flick

Redacció Esport3Actualitzat

El Barça ja té dia de tornada a la feina, serà el 10 de juliol. Hi haurà moltes absències, ja que just aquell dimecres hi ha semifinals d'Eurocopa i Copa Amèrica. El club ha anunciat en un comunicat que faran les proves mèdiques habituals.

Hansi Flick s'estrenarà en el càrrec sobre la gespa de la ciutat esportiva. Del 10 al 28 de juliol s'exercitaran a les instal·lacions esportives de Sant Joan Despí. Llavors, començarà la gira pels Estats Units d'Amèrica.

A l'altra banda de l'Atlàntic, els blaugranes jugaran tres partits. El primer contra el Manchester City de Pep Guardiola a Orlando. Seguidament, el Clàssic a Nova Jersey i, finalment, contra el Milà a Baltimore.

  • 30 de juliol: Barça - Manchester City (Orlando)
  • 03 d'agost: Reial Madrid - Barça (Nova Jersey)
  • 06 d'agost: Barça - Milà (Baltimore)

L'estrena en lliga es farà a Mestalla el cap de setmana del 17 i 18 d'agost i encara s'ha de trobar data per al Trofeu Joan Gamper. Una primera jornada en què segur que no hi seran els convocats amb Espanya per als Jocs Olímpics. De moment, hi anirien Fermín, Cubarsí i Èric Garcia.

El Girona, a continuar somiant

La temporada del club gironí ha estat històrica. Tercer classificat i primer cop a Europa per la porta gran: hi haurà Champions a Montilivi. Els de Míchel tornaran a Vilablareix el 10 de juliol, 47 dies de descans exactament. La mateixa data que el FC Barcelona. No hi seran els internacionals Blind, Tsygankov, Dovbyk, Yangel Herrera i el nou fitxatge, Krejcí.

El primer partit amistós serà contra l'Olot el 17 de juliol. Serà el tret de sortida dels quatre partits pactats fins a la data d'avui. Més endavant, aniran a Torremirona per jugar contra l'Espanyol. Al mateix escenari, també rebran el Tolosa. Falta per tancar un rival per al Trofeu Costa Brava.

El 10 d'agost jugaran contra el Bournemouth d'Iraola al Vitality Stadium abans del primer partit de Lliga al Benito Villamarín. Míchel no podria comptar amb Miguel Gutiérrez ni amb Abel Ruiz --d'aquest últim encara no s'ha anunciat oficialment el fitxatge-- per la seva presència a París.

  • 17 de juliol: Olot - Girona (Municipal d'Olot) 19.00
  • 27 de juliol: Espanyol - Girona (Torremirona) 11.00
  • 31 de juliol: Girona - Tolosa (Torremirona) 11.00
  • 10 d'agost: Bornemouth - Girona (Vitality Stadium) 20.00 (horari peninsular)

Inici amb ressaca de play-offs

L'Espanyol ha marcat en vermell al seu calendari particular el pròxim 15 de juliol, 3 setmanes després de l'ascens a Primera Divisió. La primera setmana i mitja serà a la Ciutat Esportiva Dani Jarque.

Des del 24 al 30 de juliol s'allotjaran a Navata, on tornen per primera vegada des de la pandèmia. Només tenen dos amistosos confirmats. L'estrena serà a la concentració a l'Alt Empordà contra el Girona. El partit serà el dissabte 27 de juliol a les 11 del matí.

D'altra banda, en la seva tornada a la ciutat comtal, jugaran a la Dani Jarque contra el Tolosa del tècnic català Carles Martínez. La direcció esportiva, que ha fet oficial la continuïtat de Manolo a la banqueta, busca més rivals per completar la preparació de la tornada a Primera.

  • 27 de juliol: Espanyol - Girona (Torremirona) 11.00
  • 04 d'agost: Espanyol - Tolosa (Ciutat Esportiva Dani Jarque) 19.00

Al José Zorrilla es retrobaran Espanyol i Valladolid, tots dos equips han pujat a la màxima categoria del futbol estatal. Joan García, a la prellista de Santi Denia per als JJOO, seria baixa.

 

Anar al contingut