Javi Rodríguez i Tino Pérez en una imatge d'arxiu
Javi Rodríguez i Tino Pérez en una imatge d'arxiu
Futbol sala

Tino Pérez i Javi Rodríguez, candidats a la successió de Velasco al Barça

El club es mou davant la futura marxa de l'actual tècnic blaugrana a la selecció espanyola

Xavi LorenteActualitzat

Encara no hi ha decisió final sobre el substitut de Jesús Velasco. Tot i que té una oferta de renovació damunt la taula, el tècnic de Toledo marxarà a final de temporada per convertir-se en seleccionador espanyol després del Mundial del setembre. Ara mateix hi ha dos grans aspirants.

Tino Pérez és el que més agrada a la cúpula esportiva del club blaugrana, que també contempla una altra opció molt atractiva com és la de Javi Rodríguez. El president Joan Laporta és un dels grans partidaris que torni com a entrenador culer l'històric capità del millor Barça de la història, una figura molt estimada al Palau.

De fet, durant la primera era Laporta, Javi Rodríguez es va convertir en el primer gran fitxatge per construir un equip per aspirar als títols amb Marc Carmona a la banqueta. Aleshores els blaugranes eren un equip modest que fins i tot havia arribat a baixar a Segona.

Jesús Velasco en la seva presentació amb el Barça 

A partir de l'arribada de Javi Rodríguez tot va canviar. Ell va ser el reclam per a altres cracs que es van anar sumant al projecte fins a guanyar. El mític 7 del Palau va aixecar la primera Lliga, les primeres Copes i la primera Champions a Lleida. Rodríguez també va participar activament en campanyes electorals amb Laporta.

Després va iniciar la seva carrera d'entrenador a l'estranger, on va aconseguir que un modest equip hongarès --impensable-- es classifiqués per a una final four de la Champions. Després de diverses final fours de Copa amb l'Industrias Santa Coloma, es donava gairebé per fet que l'estiu del 2021 seria l'entrenador del Barça, però el club finalment va apostar per Jesús Velasco.

El colomenc va fitxar l'any següent per ElPozo de Múrcia, on després d'un any i mig el van destituir ara fa unes setmanes, tot i anar segon a la Lliga darrere del Barça. 

Tino Pérez és un tècnic també de Toledo, com Velasco, i de llarga experiència en banquetes importants. Ha guanyat quatre Copes d'Europa (1998, 2000, 2001 i 2002) amb el Talavera i sobretot amb el Playas de Castelló. Ha aconseguit títols a la majoria de les grans Lligues del continent. Tino va ser el substitut del mateix Jesús Velasco al Movistar Inter fa unes temporades i el va rellevar amb èxit, amb nous títols, fins que el pressupost de l'equip de Torrejón va començar a baixar.

José María García el va acabar destituint al final de la campanya 2021/22 i va agafar les regnes del Shanghai Quanqi de la Lliga xinesa, on ara mateix es troba amb clàusula de sortida per poder tornar a la Lliga espanyola.

Tino Pérez va ser rival del Barça en dues finals històriques de la Champions. Tant a Lleida (2012) com a Bakú (2014), el Barça de Marc Carmona es va endur els trofeus davant el Dinamo de Moscou del toledà. 

En el càsting per trobar nou entrenador del Barça, a banda de Tino Pérez i Javi Rodríguez també havien estat damunt la taula noms com Xavi Closas, Juanlu Alonso i el tècnic de moda de la Lliga: Duda (que acaba de renovar amb el Jimbee Cartagena). Ara mateix tot és cosa de dos: Tino Pérez o Javi Rodríguez. 

Anar al contingut