Valíeva no va poder suportar la pressió dels últims dies

"Per què has deixat de lluitar?": la fredor de l'equip rus cap a Valíeva desperta les crítiques del COI

El seu president, Thomas Bach, s'ha mostrat preocupat per la "gran pressió" rebuda per la patinadora i desitja que no hagi suposat una "experiència traumàtica" per a ella
Redacció Esports Actualitzat

El president del Comitè Olímpic Internacional, Thomas Bach, ha criticat "la tremenda fredor" cap a la patinadora russa Kamila Valíeva, sospitosa de dopatge, per part del seu equip durant la seva actuació en el programa lliure dels Jocs d'hivern de Pequín 2022. Valíeva hi arribava en primera posició després del programa curt, però en la jornada decisiva va acabar quarta.

Bach ha assegurat sentir-se "molt pertorbat" en veure la participació de Valíeva, que es va desenvolupar sota una "gèlida atmosfera" causada per la "fredor" i, fins i tot, els "gestos de desaprovació" per part de l'equip de la jove russa.

Durant el programa de patinatge lliure, Valíeva va tenir tres caigudes que la van deixar fora del podi, en quarta posició. Després de la prova, Valíeva, plorant, es va mostrar visiblement alterada, però la seva entrenadora, Eteri Tutberidze, la va criticar: "Per què has deixat de lluitar?", cosa que va sorprendre Bach: "En lloc de consolar-la, es van mostrar molt distants ", ha manifestat el president del COI. Les imatges de televisió van mostrar el moment:

 

 

El dirigent esportiu alemany s'ha mostrat preocupat per la "gran pressió" que va haver de suportar la patinadora, cosa que va resultar "molt difícil per a una noia de 15 anys", i ha expressat la seva esperança que no hagi suposat una "experiència traumàtica" per a ella.

 

Bach ha lamentat l'escàs marge de maniobra del COI:

Els nostres mitjans per bregar amb aquest problema són limitats. No som la policia, no podem dur a terme interrogatoris i les nostres sancions tenen un poder limitat. Per a aquestes situacions, necessitem el suport dels governs.

El president del COI ha assenyalat una vegada més l'entorn de la patinadora i considera que la investigació "és extremadament important perquè Valíeva és menor" i perquè el dopatge "rarament passa sol, els equips hi assisteixen, l'inicien o fins i tot ho imposen".

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut