Tensió per definir les seus del Mundial 2030
Recreació del nou Spotify Camp Nou (FCB)
Futbol

Tensió per definir les seus del Mundial 2030: consulta els estadis candidats

Ball de bastons per definir les seus del Mundial 2030, que tindrà lloc a Espanya i també a Portugal i al Marroc: l'RFEF i el CSD defensen que Espanya ha de tenir 12 seus

Redacció Esport3Actualitzat

Continua l'estira-i-arronsa entre els països amfitrions per concretar quines seran les seus definitives del Mundial 2030. Aquest divendres, la ciutat marroquina d'Agadir ha acollit una reunió transcendental i que no ha acabat a bon port. A hores d'ara Espanya serà representada amb onze estadis, Marroc amb sis i Portugal amb tres.

Val a dir que tot això pot canviar fins al 31 de juliol, data límit perquè totes les seus del Mundial es confirmin a la FIFA de manera oficial i al congrés del mes de desembre siguin ratificades. Dues de les principals discrepàncies entre els països organitzadors són la celebració de la final del Mundial i una possible incorporació de València com a seu mundialista.

Respecte a la final, la delegació espanyola tindrà a la seva disposició dos grans estadis, com el Camp Nou i el Santiago Bernabéu, però el Marroc també vol organitzar la final de les finals.

Les 11 seus escollides

Sobre les seus, ara per ara n'hi ha 11 que ja encapçalen la candidatura espanyola. San Mamés (Bilbao), Reale Arena (Sant Sebastià), La Cartuja (Sevilla), La Romareda (Saragossa), Riazor (la Corunya), La Rosaleda (Màlaga), Santiago Bernabéu (Madrid), Metropolitano (Madrid), Estadio de Gran Canaria (Gran Canària) i pel que fa a casa nostra hi haurà dues seus. El Camp Nou (Barcelona) i l'Stage Front Stadium (Cornellà).

El camp de l'Espanyol, una de les seus candidates (RCDE)

Ni el Consell Superior d'Esports ni la Federació Espanyola no donaran el braç a tòrcer i volen que Espanya tingui una seu més. Pel camí s'han esvaït les opcions de Gijón i Múrcia, però no s'ha de descartar que Balaídos (Vigo) o el Nou Mestalla (València) entrin en joc.

Tot feia pensar que el País Valencià no tindria el seu segell al Mundial 2030, però finalment l'Ajuntament i el València CF haurien resolt les discrepàncies internes per complir els requisits que demana la FIFA. En un principi, la FIFA no era partidària de superar les 20 seus entre els tres països organitzadors, però hi estaria d'acord sempre que el Marroc i Portugal acceptessin la proposta.

 

 

Anar al contingut