Javier Tebas, president de LaLiga, elogiós amb la tasca del Barça (EFE)
Futbol

Tebas: "Aquest any el Barça ho tindrà més fàcil per fitxar"

El president de LaLiga avança una tornada a certa normalitat per al club blaugrana i n'elogia els esforços per rebaixar la massa salarial

Redacció Esport3Actualitzat

Pot ser la política del bastó i la pastanaga, però el cas és que Javier Tebas, sense que serveixi de precedent, ha avançat una situació gairebé normal per al Barça en aquest mercat de fitxatges. Contràriament al que era habitual en altres finestres, el president de LaLiga ha felicitat el club blaugrana i ha donat a entendre que, molt probablement, l'entitat presidida per Joan Laporta podrà operar sota el sistema de l'1x1 aquest mateix estiu. 

"Dels darrers anys, aquest any és quan el Barça ho té més fàcil. El Barcelona sap el que ha de fer per incorporar jugadors. Coneix el fair play financer i el domina bé. Està sortint de la seva situació econòmica complicada. A veure si solucionen aquests pocs temes que tenen per sumar les incorporacions importants que esperen."

Són paraules de Tebas a l'Sport Summit México 2024, on Tebas intervenia com a ponent. El president de la patronal del futbol espanyol va ressaltar els esforços del club blaugrana per reduir la seva massa salarial:

"Hi ha una dada essencial: fa tres anys el Barcelona tenia una despesa salarial del primer equip de 650 milions d'euros i avui és de 450: 200 milions menys, una quantitat que ja és assumible per a un equip com el Barcelona. Es troba en els nivells del Reial Madrid pel que fa a massa salarial, però el Madrid té els deures ben fets de fa anys i per això pot fer incorporacions." 

Tebas ha mantingut la seva croada contra la pirateria en les emissions de futbol i ha assenyalat directament dos gegants del món de la tecnologia, com Google i Apple, de complicitat o de no fer prou per ajudar a erradicar-la. 

 "És el problema més important de la indústria esportiva, no només del futbol. Si la pirateria augmenta, els drets es pagaran menys i això vol dir menys diners per invertir en fitxatges, en els planters o en millorar l'experiència dels aficionats." 

  
 

Anar al contingut