Pogacar celebra la seva nova victòria davant Vingegaard ensenyant la maneta
Pogacar celebra la seva nova victòria davant Vingegaard ensenyant la maneta
ciclisme

Pogacar emula Gerard Piqué, però la seva maneta sona com una plantofada a Armstrong

El guanyador dels 7 Tour de França esborrats de la història va criticar la forma de sentenciar les etapes de l'eslovè. Aquest dissabte ha sumat el cinquè triomf

Redacció Esport3Actualitzat

L'intractable Tadej Pogacar ha sumat aquest dissabte el cinquè triomf d'etapa al Tour de França 2024. L'eslovè, que diumenge al passeig dels Anglesos de Niça conquistarà la tercera corona de llorers, ha repetit l'estratègia del dia abans. Impulsar-se a base de les pujades de ritme dels seus gregaris i dels atacs dels seus rivals per acabar superant els fugats en els darrers metres amb un esprint galàctic.

La manera de fer d'aquest Pogacar depredador que competeix per cada objectiu no agrada a tothom. A Lance Armstrong, per exemple, li sembla una mostra de força gratuïta. "Era realment necessari atacar així? Això només augmenta l'atenció sobre ell", ha criticat a l'emissora RMC el guanyador dels 7 Tour de França que la història ha esborrat.

Però el nord-americà, associat al món del dopatge des de la seva confessió, va anar un pas més enllà. En un exercici de cinisme, Armstrong va assegurar que les exhibicions del corredor de l'UAE "no ajuden a silenciar els comentaris". Aprofitava així l'interès de la premsa els últims dies al voltant de les inhalacions de monòxid de carboni durant els entrenaments de les principals escuades del pilot.

Després de totes aquestes insinuacions és lògic que a la meta del Coll de la Couillole més d'un pensés que la seva maneta a l'aire, a l'estil Gerard Piqué, anés dedicada a l'exciclista texà. Davant dels micròfons, la seva resposta al soroll ha estat igual de contundent: "Em paguen per guanyar. Oi que als esprinters no els hi demanen que deixin guanyar als altres?".

Diumenge la crono final pot permetre a Pogacar igualar la mitja dotzena d'etapes conquerides al Giro. Merckx, passi el que passi, mantindrà el rècord de 8.

Anar al contingut