Spaletti, durant la seva etapa com a entrenador del Nàpols (Reuters)
Futbol

Spalletti, nou seleccionador d'Itàlia en substitució de Mancini

L'exentrenador del Nàpols firma per la Federació Italiana fins al 2026

Redacció Esport3/AgènciaActualitzat

Luciano Spalletti ha estat nomenat aquest divendres com a nou seleccionador masculí per la Federació Italiana de Futbol, després de la inesperada dimissió de Roberto Mancini diumenge passat. 

L'entrenador italià, que ve de firmar un títol de Lliga històric amb el Nàpols, firma per la selecció italiana fins al 2026. El club de la Campània exigia el pagament d'una clàusula de 3,2 milions d'euros, però la Federació i el tècnic, assessorats pels seus equips legals, creuen que tindrien les de guanyar en cas d'enfrontar-se a una demanda, segons han informat els mitjans locals. 

 
Spalletti sempre ha estat la primera opció de la Federació Italiana de Futbol, però aquesta clàusula havia fet que també hi hagués sobre la taula el nom d'Antonio Conte, que ja va ser seleccionador del 2014 al 2016. 

El nou seleccionador debutarà al capdavant de l'"azzurra" contra Macedònia del Nord --precisament la selecció que va deixar fora del Mundial de Qatar 2022-- el proper 9 de setembre, en un partit classificatori per a l'Eurocopa 2024.

Spalletti agafa el relleu d'un Mancini que va prendre la decisió de dimitir de forma sorprenent diumenge passat. El seleccionador tancava així una etapa amb llums i ombres com a seleccionador. Va aconseguir la victòria a l'Eurocopa del 2020, però també va veure com la seva selecció quedava fora del Mundial de Qatar 2022.  

Anar al contingut