Repàs dels vuit grups de Champions
Repàs dels vuit grups de Champions (Reuters)
Champions

La calculadora de la Champions: equips en perill, sorpreses i classificats

Sis equips ja tenen assegurat el pas a vuitens quan falten dues jornades

Redacció Esport3Actualitzat

Un total de setze equips estaran al sorteig de vuitens. Ja en coneixem sis. Un cop finalitzada la jornada quatre de la Champions, tenen bitllet per a la propera ronda el Manchester City, el Leipzig, i aquest dimecres van segellar-lo Reial Madrid, Bayern de Múnic, la Reial Societat i l'Inter de Milà. Classificació matemàtica per a sis dels setze equips que continuaran el camí cap a la final de Wembley.

Grup A: el United, prop de l'abisme

Manchester United, CopenhaguenGalatasaray s'ho jugaran tot en les últimes dues jornades. Més enllà del lideratge implacable del Bayern, qui està en un compromís és el United, que és cuer del grup després de perdre a Dinamarca. Ha estat la sorpresa de la jornada, una victòria sonada per 4 a 3 del Copenhagen davant dels anglesos. Un punt separa danesos i turcs dels de Ten Hag.

 

Grup B: el Sevilla, sense marge d'error

A Londres, el Sevilla va ser una joguina en mans de l'Arsenal, que va demostrar per què l'any passat va estar a punt de guanyar la Premier contra el City. Els gunners es van imposar per 2 a 0 amb gols de Leandro Trossard, en el primer temps, i de Saka, en el segon. L'Arsenal és líder de grup. La victòria del PSV contra el Lens dona encara alguna opció als andalusos d'acabar segons.

Si el Sevilla guanya els dos partits que queden contra PSV i Lens, els de Diego Alonso passarien a vuitens. No hi ha marge d'error.

 

Grup C: el Madrid, a vuitens

El Madrid ja ha fet els deures. Dotze punts per estar ja entre els setze equips escollits. Amb un punt més, ja serien primers de grup. El Nàpols seria, a priori, segon, però l'Sporting de Braga té opcions si guanya els dos partits que queden, i si els d'Ancelotti els donen un cop de mà fent la guitza al Nàpols.

 

Grup D: la Reial Societat, la gran sorpresa

La Reial Societat i l'Inter de Milà es van fer un favor mutu. Els dos van guanyar, i els dos es van classificar. Els d'Imanol van haver d'esperar el gol de Lautaro de l'Inter per certificar el seu pas a vuitens. Però ells ja havien fet la feina, amb un recital ofensiu contra el Benfica, i en 15 minuts van segellar la seva classificació en només quatre jornades. 

 

Grupo E: l'Atlètic ho té a tocar

La clara victòria davant del Celtic permet als de Cholo Simeone liderar el grup. L'Atlètic de Madrid passarà a vuitens si guanya a Rotterdam en la propera jornada del 28 de novembre, i seria primer de grup si la Lazio perd davant del Celtic a Roma.

Un empat davant del Feyenoord deixaria les opcions per als matalassers per a l'última jornada.  Amb un empat contra la Lazio passarien a vuitens però segurament com a segons de grup.

 

Grup F: el grup de la mort

El PSG va perdre a Milà i tot queda encara més obert. El triomf del Borussia Dortmund el fa líder i l'anomenat grup de la mort no es decidirà fins a l'última jornada. Està fent honor al nom.

 

Grup G: City i Leipzig, pugna pel primer lloc

Les victòries dels de Guardiola i del Leipzig han resolt la classificació en quatre jornades. Però qui serà primer de grup? El City té avantatge, i podria ser suficient un empat a casa contra els alemanys.

 

Grup H: el Barça, tot depèn d'ell

Si el Barça hagués puntuat a Hamburg, seria equip de vuitens. Però la derrota contra el Xakhtar, els farà esperar. Si els de Xavi guanyen a Montjuïc contra el Porto tindrien el passaport matemàtic. 

 
Anar al contingut