Rakitic va marxar del Barça agraït amb tothom després de 6 anys, 310 partits, 36 gols i 13 títols
Rakitic va marxar del Barça agraït amb tothom després de 6 anys, 310 partits, 36 gols i 13 títols
barça

Sorpresa per la confessió de Rakitic sobre les causes de la deriva del seu Barça

L'exblaugrana, autor del primer gol a la final de la Champions 2015, lamenta la pèrdua d'ambició del "millor equip que he vist"

Redacció Esport3Actualitzat

Als seus 36 anys, Ivan Rakitic és un futbolista amb les idees clares. El Nadal passat la crisi a tots els nivells del Sevilla el va empènyer al futbol saudita, però se'n va cansar en menys de mig any. Ara ha tornat a Croàcia per saber què és jugar per un club del país que ha defensat 106 vegades. Des de Split ha repassat al programa "El Pelotazo" de Canal Sur el seu pas pel Barça. I no ha deixat ningú indiferent.

Rakitic ha fet una dura autocrítica de la deriva de l'equip blaugrana a partir de conquerir la Champions del 2015, a la que ell va contribuir decisivament amb el primer gol de la final de Berlín. Malgrat comptar amb el trident format per Messi, Suárez i Neymar, aquell Barça entrenat per Luis Enrique i, més endavant, per Ernesto Valverde, va desaprofitar diverses oportunitats per proclamar-se campió d'Europa:

"Ens va faltar guanyar més i en relació als altres equips, si no vam guanyar més va ser per avorriment i pensar en altres coses que no eren el futbol. La caguem contra la Roma i el Liverpool. Ens sentíem superiors i no donàvem el màxim. Si haguéssim aguantat la gana hauríem guanyat dues o tres Champions més. Ens sentíem per sobre dels altres i el futbol ens va castigar."

El futbolista nascut a Suïssa ho té clar. La pèrdua d'ambició va estar al darrere de la deriva d'aquell Barça que presidia Josep Maria Bartomeu. En la mateixa entrevista, Rakitic, que en els 6 anys que va estar al Camp Nou va sumar 310 partits, 36 gols i 13 títols, tampoc s'estalvia fer una comparació entre els gens guanyadors del Barça i el Madrid:

"No sempre ha de guanyar el millor o el que és més favorit. Cal lluitar i cal anar a totes en cada moment. Si baixes una mica no ho aconsegueixes. El Madrid sí que ho ha aconseguit. És una pena que el millor equip que jo he vist, el Barça del 2015, no hagi guanyat més Champions. Hem guanyat molt, però podríem haver aconseguit més."

Però no tot és dolent. De cara al futur és més optimista i augura èxits per a la jove generació actual de talents blaugranes.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivan Rakitic (@ivanrakitic)

Anar al contingut