Els jugadors francesos se'n van al vestidor enfonsats, mentre els letons s'abracen (Reuters)
Bàsquet

Sorpresa al Mundial: França, eliminada a la primera fase

La selecció gal·la, vigent subcampiona olímpica i europea, ha perdut els seus dos primers partits i ja no té opcions de classificació

Redacció Esport3Actualitzat

El Mundial de bàsquet acaba pràcticament de començar, però ja té la seva gran decepció: la selecció francesa. Vigent subcampiona olímpica i continental, França ja està matemàticament eliminada quan només ha jugat dos partits. Apallissat en el partit inaugural contra el Canadà de Jordi Fernández (95-65), l'equip gal tampoc ha reaccionat en el segon partit contra Letònia, que ha acabat perdent (88-86). 

I això que la selecció de Vincent Collet anava guanyant de 12 punts a l'inici de l'últim quart (74-62). La selecció bàltica, tot i no comptar amb la seva figura, no s'ha rendit i ha anat retallant les diferències fins a posar-se per davant en el marcador per primera vegada quan faltaven 37 segons per al final. El llançament final, de l'exjugador del Manresa Sylvain Francisco sobre la botzina, no ha entrat i ha certificat el drama francès, a menys d'un any per als Jocs Olímpics de París.   

No és que França s'hagi presentat al Mundial amb un equip de circumstàncies: Rudy Gobert, Nicolas Batum, Nando de Colo, Evan Fournier o Guerschon Yabusele no han pogut evitar un cataclisme inesperat i dolorós.  

 

Anar al contingut