El jugador de l'Arsenal Zinchenko i el president del Partizan, dos dels que s'ha posicionat (Europa Press)

Silenci institucional i evacuació: la resposta a l'esclat de violència a Palestina

L'escalada del conflicte armat entre la zona ocupada de Gaza i Israel ha agafat a contrapeu clubs, entitats i federacions esportives
Redacció Esport3 Actualitzat

L'escalada de violència en el conflicte armat entre Gaza i Israel ha agafat a contrapeu el món de l'esport. La gran majoria de clubs no s'han pronunciat sobre el conflicte i prefereixen tenir una posició de neutralitat. Els pocs esportistes o entitats que s'hi han pronunciat, ho han fet a favor del bàndol del poderós exèrcit israelià i n'han sortit malparats a les xarxes socials.

És el cas del futbolista ucraïnès de l'Arsenal, Oleksandr Zinchenko. Després d'abanderar la causa ucraïnesa en l'ocupació russa, el jugador s'ha posicionat a favor de l'ocupació israeliana. Les respostes d'indignació al seu post han obligat el jugador a modificar i fer privat el seu compte d'Instagram.

 

Qui també s'ha posicionat oferint ajuda a un dels bàndols ha estat el Partizan de Belgrad serbi. L'equip de l'Eurolliga de bàsquet ha ofert acollir el Maccabi, rival en la competició. A través d'una carta oberta li han ofert el seu pavelló perquè hi jugui els partits que facin falta.

Se suspenen les competicions i el Maccabi es refugia a Xipre

Tant la UEFA com l'Eurolliga de bàsquet han decidit suspendre els partits que estaven previstos a Israel. La UEFA també ha decidit ajornar els partits com a local de la selecció d'Israel d'aquesta aturada de seleccions. 

Els jugadors del Maccabi de bàsquet han estat evacuats a Xipre. Primer hi han anat els jugadors estrangers i després s'hi desplaçaran els locals amb els seus familiars. S'estudia que l'equip pugui competir des d'aquesta illa del Mediterrani.

La UEFA, sempre dura amb el suport a Palestina

La UEFA ha estat en els últims anys un dels organismes més durs a l'hora de castigar el suport a Palestina. Clubs com el Celtic de Glasgow o el St Johnstone escocès han estat multats per tenir banderes palestines a les seves grades. La federació de futbol més important d'Europa no veu mai amb bons ulls segons quin posicionament polític a les grades dels estadis.

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut