Pep Guardiola preveu una limitació en el calendari de partits si els futbolistes es mobilitzen (Reuters)
Futbol

Guardiola: "Si hi ha algun canvi, ha de venir dels jugadors"

El tècnic del Manchester City diu la seva en el debat sobre el calendari atapeït del futbol d'elit

Redacció Esport3Actualitzat

"Estic convençut que, si hi ha algun canvi, serà pels jugadors. Ells són els únics que poden canviar alguna cosa en aquest entramat, són els únics que es poden expressar". Pep Guardiola, entrenador del Manchester City, no ha defugit el debat més candent en el futbol d'elit: les queixes dels futbolistes per un calendari cada cop més atapeït. 

"El negoci pot passar dels entrenadors, dels directors esportius, dels mitjans i dels propietaris, però sense els jugadors no es pot jugar. Els únics que poden canviar les coses són ells."

La introducció d'un nou Mundial de Clubs de gran format organitzat per la FIFA que es disputarà per primera vegada l'estiu vinent als Estats Units, ha estirat el xiclet del futbol d'elit. Un equip com el Manchester City pot arribar a disputar 76 partits aquesta temporada, sense comptar els partits de seleccions que puguin disputar els seus integrants. I les estimacions del sindicat de jugadors Fifpro indiquen que un futbolista no hauria de jugar més de 50 o 60 partits per temporada --en funció de la seva edat--, si no vol patir repercussions en forma de lesions recurrents. 

Un dels jugadors que més obertament s'ha queixat d'aquesta situació és precisament un dels baluards de Guardiola al City, el migcampista madrileny Rodri, que va assegurar que una vaga de jugadors estava més a prop del que molts podrien pensar.  

Anar al contingut