Florentino Pérez, Bernd Reichart i Joan Laporta (Europa Press)
Futbol

Setmana crucial: la Superlliga podria propiciar una pluja de milions per al Barça

Barça i Madrid podrien rebre una injecció de 1.000 milions d'euros si el Tribunal Europeu resol a favor de la Superlliga

Redacció Esport3Actualitzat

El projecte de la Superlliga europea continua més viu que mai, i la setmana vinent serà clau per al futur d'una iniciativa encapçalada per Barça i Reial Madrid com a clubs capdavanters de la nova competició.

Concretament, si aquest dijous 21 de desembre l'Alt Tribunal Europeu decideix a favor dels promotors de la Superlliga, es podria fixar un marc transitori de garanties que permeti als clubs adherir-se a la competició sense abandonar les seves lligues domèstiques ni copes nacionals.

Una decisió (econòmicament) crucial

El projecte de la Superlliga disposa d'una inversió econòmica multimilionària de 15.000 milions d'euros, amb un valor total de 100.000 milions. Si finalment aquesta sentència és favorable per a Barça i Madrid, els clubs tenen una prima de resistència per haver-se mantingut ferms en el projecte que els permetria rebre una injecció econòmica molt potent.

En el millor dels casos, els dos clubs podrien rebre una injecció econòmica de mil milions d'euros, uns diners que podrien solucionar gran part dels problemes econòmics que tenen totes dues entitats.

Malgrat estar encara a l'espera i sense cap decisió en ferm, s'espera que A22 Sports Management, la societat impulsora del projecte de la Superlliga, anunciï a través d'un comunicat el seu triomf en reconèixer que la UEFA no té el monopoli de tots els tornejos europeus.

El CEO del projecte, Bernd Reihart, anunciava aquest divendres a través de xarxes socials la seva intenció de "fer públic el resultat de més d'un any de converses amb accionistes de diferents clubs", assegurant que la nova competició tindria 60 participants i que tots els clubs seran tractats "de forma igualitària i justa":

ARXIVAT A:
Superlliga
Anar al contingut