Els jugadors de Corea del Sud que han guanyat un doble premi
Els jugadors de Corea del Sud que han guanyat un doble premi
Futbol

S'estalvien el servei militar en guanyar el partit més important de les seves vides

La llei coreana concedeix un permís especial als esportistes que aconsegueixin èxits per al país

Guim Fortuny GimbertActualitzat

La final de futbol dels Jocs Asiàtics d'aquest cap de setmana es presentava com un duel desigual. Les seleccions sub-23 del Japó i Corea del Sud buscaven l'or però uns ho feien amb més i millor munició. Mentre els nipons s'hi presentaven amb jugadors tendres i sense experiència internacional, els coreans havien convocat els millors futbolistes de l'edat, reforçats per tres mundialistes. El més conegut, el davanter del PSG Kang-In Lee.

Un reclutament de tant nivell per a un torneig que es disputa fora de dates FIFA --els clubs no estan obligats a cedir els jugadors--, té una raó que es repeteix any rere any. Una victòria dels coreans els permet estalviar-se el servei militar obligatori. La llei concedeix un permís especial als esportistes que aconsegueixin èxits per al seu país. Així, la recompensa passa a ser més important que la medalla. 

La mili, una cicatriu a les carreres esportives

Com indicaven els pronòstics, el triomf va caure del seu costat per 2-1, amb gols de Jeong i Cho.

La mili coreana els allunyaria de la competició un mínim de 18 mesos. Un període que, per a molts, posaria en risc les seves carreres. Ja no l'hauran de fer, és el premi per subministrar alegries als teus compatriotes. 

 

Anar al contingut