Yusuf Dikec, a la dreta, mostra el contrast del tir olímpic
Yusuf Dikec, a la dreta, mostra el contrast del tir olímpic (@Olympics)
Jocs Olímpics de París

Sense luxes ni tecnologies: el tirador viral que guanya amb la mà a la butxaca

Yusuf Dikec ha acabat segon en tir olímpic amb un estil totalment oposat a la sofisticada tecnologia dels seus competidors

Redacció Esport3Actualitzat

Yusuf Dikec s'ha proclamat subcampió de tir mixt amb un estil particular que ha fet bullir les xarxes socials. Mentre els altres participants competien amb una lent per evitar el desenfocament, una lent per a més precisió i uns cascos per minimitzar el soroll, el turc ho ha fet amb la mà a la butxaca, unes ulleres normals i uns simples taps per a les orelles. Un aspecte que l'ha fet viral.


La simplicitat del tirador xoca amb la sofisticada tecnologia de la sud-coreana Kim Yeji, el dia i la nit d'un mateix esport. La medallista de plata va batre momentàniament el rècord mundial en la modalitat de tir 25 m femení fins que la seva compatriota Oh Ye Jin li va superar la marca. Kim Yeji, amb unes ulleres dissenyades amb la precisió d'un cirurgià, també ha causat impacte a les xarxes socials.


Yusuf Dikec, de 51 anys i sergent major de la Gendarmeria, ha disputat els seus cinquens Jocs Olímpics, tot i que mai havia guanyat cap medalla. Ara ho ha aconseguit amb la prova de pistola d'aire comprimit de 10 metres per equips mixtos, al costat de Sevval Ilayda. La parella turca va tenir l'or a tocar, però van perdre contra el duet serbi format per Zorana Arunovic i Damir Mikek.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut