Els organitzadors i patrocinadors dels premis, aquesta tarda al Palau de Pedralbes
Esport Inclusiu

Segona edició dels Premis Inclusius de l'Esport Català

Aquest dimarts s'ha fet la segona edició del Premis Inclusius de l'Esport Català. S'han triat 11 entitats i persones del país basant-se en els criteris d'esforç, exemplaritat, implicació, benefici col·lectiu, integració social, igualtat de gènere i vida útil de la beca econòmica amb què han estat guardonats

Redacció Esport3Actualitzat

Fomentar i donar suport a la pràctica de l'esport inclusiu. Aquest és el principal objectiu de la segona edició dels Premis Inclusius de l'Esport Català que s'han entregat aquesta tarda al Palau de Pedralbes. De les 30 candidatures, s'han triat 11 entitats i persones del país basant-se en els criteris d'esforç, exemplaritat, implicació, benefici col·lectiu, integració social, igualtat de gènere i vida útil de la beca.

I és que el guardó consisteix en una beca econòmica destinada a finançar material, esdeveniments, reptes, projectes i instal·lacions de caràcter esportiu. D'aquesta manera, es contribueix a incrementar el nombre d'esportistes amb capacitats diferents i fomentar el teixit social i empresarial que promou activitats solidàries i inclusives al voltant de l'esport.

Aquests són els guardonats:

  • Federació Catalana d'Esports per a Cecs
  • Associació APRENEM (Barcelona)
  • Joan Soto, projecte "On jo no hi veig, puja el meu cor" (Parets del Vallès)
  • B-Swim (Mataró)
  • Equip de Tecnificació i Formació en Esports de Muntanya (ETFEM) (Navès, Solsonès)
  • Sincro Gestió (Sant Cugat del Vallès)
  • Associació de Dones Immigrants Subsaharianes (ADIS) (Granollers)
  • Associació Esportiva Pibody (Lleida)
  • Mahamadou Dambelleh (Club Natació Castellfollit)
  • Institut Josep Mestres i Busquets (Viladecans)
  • Federació Catalana d'Esports per a Persones amb Discapacitat Física

L'acte ha estat presidit per la consellera de Presidència, Meritxell Budó; el secretari general de l'Esport i de l'Activitat Física, Gerard Figueras, i el president d'Onat Foundation, Sergi Mingote. Figueras ha agraït la feina de Mingote com impulsor dels premis.

Budó ha posat de relleu la importància dels premis i ha destacat la funció cohesionadora de l'activitat física.

"Pposen nom i cara a aquestes persones i entitats que fan una tasca tan important. A través de l'esport tenim una eina molt important per garantir la integració social"

Figueras ha volgut destacar la feina de Sergi Mingote, impulsor dels premis.

"Malgrat la pandèmia i gràcies a la tenacitat d'en Sergio Mingote, els Premis s'han consolidat. Ens serveixen per donar les mateixes oportunitats a totes les persones que volen fer esport. L'esport ens iguala a tots i totes"

Mingote ha destacat la valentia de tots els premiats i el treball que s'està fent a nivell de país amb l'esport inclusiu.

"els Premis fan visible els projectes de persones que tenen dificultats però que són valentes. Catalunya és referent en l'esport inclusiu i té un teixit associatiu espectacular en aquest àmbit"

 

Anar al contingut