El Barça trenca amb amb Nikken Sekkei
El Barça trenca amb amb Nikken Sekkei (FCB)
Barça

S'aprova l'Espai Barça amb un total de 42.693 vots a favor

Més de 48.000 socis i sòcies del Barça han participat en el referèndum que ha servit per ratificar el finançament de l'Espai Barça

Guim Fortuny/Redacció Esport3Actualitzat

El referèndum del FC Barcelona celebrat aquest diumenge ha tirat endavant el finançament de l'Espai Barça. Per primera vegada en els seus 122 anys d'història, el club blaugrana ha fet un referèndum telemàtic en el qual han participat més de 48.000 socis i sòcies. En total, 42.693 (87,8%) han votat a favor de ratificar el projecte de remodelació de les instal·lacions del Barça, mentre que 5.055 (12,4%) hi han votat en contra.

El resultat farà que Joan Laporta, president del FC Barcelona, hagi de sol·licitar i gestionar un crèdit d'un màxim de 1.500 milions d'euros per fer realitat el macroprojecte de l'Espai Barça, amb una renovació del Camp Nou i modernització de tot l'entorn.

Què es farà amb el finançament de l'Espai Barça i què se n'obtindrà?

El primer pressupost fixat per la junta de Josep Maria Bartomeu el 2014, any de la primera consulta de l'Espai Barça, va ser de 600 milions. Ara, aquests 1.500 milions, que s'haurien de retornar en 35 anys a l'entitat prestadora, probablement el fons d'inversió Goldman Sachs, s'estima que es distribuiran en aquests conceptes:

  • Ampliació Camp Nou (fins a 105.000 seients): 900 milions d'euros
  • Nou Palau Blaugrana (fins a 15.000 seients) i Petit Palau amb una pista de gel: 420 milions d'euros
  • Reurbanització/Campus i Pla General Metropolità: 160 milions d'euros
  • Estadi Johan Cruyff: 20 milions d'euros
Imatge virtual del nou Camp Nou de l'Espai Barça
Projecció virtual de com serà el nou Camp Nou de l'Espai Barça

En cas d'obtenir l'aprovació de la massa social del club, el desig del club és començar les obres del Camp Nou el 2022 perquè puguin estar acabades el 2025. El segon d'aquests quatre anys, el Barça no descarta haver d'anar a jugar en un altre estadi, com Montjuïc.

En una entrevista a Esport3, la vicepresidenta institucional blaugrana, Elena Fort, assegurava que l'Espai Barça proporcionaria "més múscul econòmic" a l'entitat, que quantificava amb "un mínim de 200 milions addicionals als ingressos que ja es tenen ara".

El president executiu del Barça, Ferran Reverter, va desgranar que aquests 200 milions addicionals arribarien a través de l'explotació de nou llotges VIP, els nous patrocinis, els espectacles i concerts que s'organitzaran al nou Palau Blaugrana, els drets dels noms del Camp Nou i el Palau i els ingressos addicionals, fonamentalment de restauració, que reportarà el nou campus.


Més participació que el 2014

Amb un cens semblant, la primera consulta de l'Espai Barça, celebrada el 2014, va tenir una participació de 37.535 persones, el 31,65% dels socis i sòcies amb dret a vot. Aleshores el es va imposar amb el 72,36% dels suports (27.161), deixant el NO en només el 25,55% (9.589). Els vots blancs no van arribar al 3% (751) i, com a anècdota, es van comptar 34 vots nuls, una opció inexistent en un referèndum telemàtic com el d'aquest diumenge.

Anar al contingut