Santi Mina, al març, entrant a l'Audiència d'Almeria

Santi Mina, davanter del Celta, condemnat a 4 anys de presó per abús sexual

La magistrada absol el gallec del delicte d'agressió sexual, pel qual el fiscal demanava una pena de vuit anys. El club de Vigo l'aparta de l'equip "provisionalment" després d'obrir-li un expedient disciplinari
Redacció Esport3 Actualitzat

4 anys de presó, 50.000 euros d'indemnització i una ordre d'allunyament de la víctima de 500 metres. És la condemna que l'Audiència d'Almeria ha imposat a Santi Mina, davanter del Celta de 26 anys, per un delicte d'abús sexual a una dona l'estiu del 2017 mentre el jugador estava de vacances al cap de Gata amb el també futbolista David Goldar. L'actual jugador de l'Eivissa, implicat en el cas com a cooperador de Mina, ha quedat absolt.

L'acusació particular demanarà l'ingrés a presó provisional. Amb aquesta sentència, la magistrada Társila Martínez exculpa l'ex del València del delicte d'agressió sexual, pel qual el fiscal demanava una pena de vuit anys i nou i mig l'acusació particular.

La defensa recorrerà: "La dona va cometre un error en el consentiment"

La defensa del futbolista ha anunciat que recorrerà la sentència pel fet de "no ajustar-se a dret". Durant el judici va cridar l'atenció l'estratègia masclista de l'advocada de Santi Mina, Fátima Magdalena Rodríguez, que va posar en pràctica una defensa agressiva i sexista plena de comentaris presumptuosos sobre l'actitud de la víctima.

En l'última sessió, la lletrada va al·legar que el davanter "va comptar amb el consentiment de la dona en tot moment" i que "en el pitjor dels casos, va incórrer en un error respecte a aquest consentiment que no va saber transmetre".

El Celta l'aparta de l'equip

El Celta de Vigo, club on es va formar Mina i on va tornar després de quatre anys a València, ha comunicat aquest mateix dimecres l'obertura d'un expedient disciplinari al jugador, a qui aparta de l'equip "provisionalment" en els entrenaments. Dissabte el conjunt de Coudet rebrà l'Alabès i dimarts vinent viatjarà al Camp Nou, amb la incògnita encara de si Mina hi serà.

L'entitat presidida per Carlos Mouriño assegura que els fets "menyscaben de forma notòria la imatge del club i atempten directament contra els seus valors", tot i que respecta la seva defensa. Finalment, la nota del club mostra "el rebuig més absolut cap al delicte tipificat en la resolució judicial".

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut