La selecció canadenca de futbol femení en la seva estrena als Jocs Olímpics de París (Reuters)

Sanció exemplar de la FIFA al Canadà per l'espionatge amb drons

La selecció canadenca de futbol femení tindrà molt complicat revalidar l'or olímpic aconseguit a Tòquio 2020
Redacció Esport3 Actualitzat
TEMA:
Jocs Olímpics

La FIFA ha sancionat amb duresa la selecció canadenca de futbol femení després de l'escàndol previ a la inauguració dels Jocs Olímpics. Els fets van passar el 22 de juliol durant un entrenament de Nova Zelanda, quan es va detectar un dron que sobrevolava el terreny de joc. La selecció neozelandesa va denunciar els incidents i el Comitè Olímpic Canadenc (COC) va obrir una investigació. 

Una vegada el COC va descobrir que també hi havia hagut un altre incident amb drons anteriorment, el 19 de juliol, va decidir apartar de l'equip l'analista Joseph Lombardi i l'entrenadora assistent Mander. Els dos membres del cos tècnic van ser enviats directament a casa. A més, el comitè també va acceptar la decisió de la primera entrenadora, Beverly Priestman, de no dirigir l'equip en el primer partit dels JJOO contra Nova Zelanda.

La seleccionadora canadenca Beverly Priestman (Reuters)

El Canadà, que defensa la medalla d'or obtinguda a Tòquio 2020, va guanyar el partit, però la sanció rebuda deixa en una situació molt compromesa la selecció canadenca. I és que la FIFA li ha tret sis punts en el torneig olímpic per espionatge amb drons. Així ho ha publicat en un comunicat, on també ha informat d'una multa de 200.000 francs suïssos. D'aquesta manera, el Canadà tindrà molt difícil superar la fase de grups dels Jocs Olímpics.

Però això no és tot, ja que la FIFA també ha suspès la seleccionadora de l'equip Beverly Priestman, que no podrà participar en cap activitat relacionada amb el futbol durant un any. La mateixa sanció han rebut l'analista Joseph Lombardi i l'assistent Jasmine Mander.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut