A l'esquerra de la imatge s'hi pot veure la pancarta amb el text "Flick Heil", al costat de l'habitual simbologia barceloni…
A l'esquerra de la imatge s'hi pot veure la pancarta amb el text "Flick Heil", al costat de l'habitual simbologia barcelonista
Barça

Sanció al Barça per la pancarta nazi d'aficionats blaugranes a Mònaco

La UEFA imposa una multa econòmica i la prohibició de vendre entrades per al pròxim partit de Champions a domicili

Redacció Esport3Actualitzat

La UEFA ha sancionat el Barça per la pancarta nazi exhibida des de l'afició blaugrana a l'estadi Lluís II de Mònaco. Una pancarta amb el text "Flick Heil" per la qual la mateixa vicepresidenta del Barça, Elena Fort, va expressar la seva condemna. 

L'organisme europeu imposa una multa de 10.000 euros al Barça i la prohibició de vendre entrades per al pròxim partit de Champions a domicili. Per tant, no hi haurà afició blaugrana al proper desplaçament europeu contra l'Estrella Roja el 6 de novembre.

També afegeix una advertència d'una altra prohibició de venda d'entrades per als partits a fora amb un període de prova d'un any. Per tant, una alerta a la reincidència.

El Comitè de Control, Ètica i Disciplina de la UEFA ho descriu com un "comportament racista" dels aficionats. El Barça no presentarà cap recurs al respecte i en un comunicat explica que retornrà l'import de l'entrada a tots aquells aficionars que ja l'han comprat.

Els fets sancionats

Es tractava d'una versió de la salutació hitleriana --"Heil Hitler"--, que en el cas del text de la pancarta es podria traduir literalment com "Salut Flick", que va provocar una enèrgica reacció de rebuig per part de la directiva del Barça. La vicepresidenta institucional del club, Elena Fort, va qualificar la situació d'"indigne i vergonyós" en una piulada en què demanava que no es tornés a repetir.

Aquests fets se sumen als de la temporada passada a París. En aquella ocasió, la comissió de disciplina del Barça va decidir suspendre de forma cautelar la condició de socis del club als dos aficionats que van ser detinguts per la policia francesa acusats de fer la salutació nazi i de proferir insults racistes.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut