BARÇA

Ronald Araujo: "No m'imagino fora del Barça"

En una entrevista en exclusiva a TV3, el central uruguaià passa revista a diversos aspectes de l'actualitat blaugrana i explica que està més que feliç a Barcelona

Francesc LatorreActualitzat

És un dels centrals més cotitzats del futbol europeu. Són diversos clubs els que li van al darrere però és de Múnic d'on arriben els cants de sirena més potents. El Bayern està disposat a llençar la casa per la finestra per fitxar-lo, però, si és per ell, Ronald Araujo no es mourà de Barcelona. Tot i que Joan Laporta va dir fa uns dies que ell "el renovaria de per vida", es tracta d'un missatge prou clar per si algú al club s'arribés a plantejar fer caixa amb ell.

"Jo i la meva família som molt feliços a Barcelona i sempre ho demostro cada vegada que em toca vestir aquesta samarreta. I així ho faré fins a l'últim dia que estigui aquí. Sempre donaré el cent per cent. Personalment, no m'imagino fora del Barça". 

De fet, preguntat quantes ganes té -de zero a cent- de jugar al nou Camp Nou, l'uruguaià, amb contracte fins al 2026, és contundent.

"Cent! Tinc moltíssima il·lusió per jugar-hi. És un somni. Jugar al Camp Nou tornarà a ser espectacular."

Rendit a Cubarsí

Central com Pau Cubarsí, Ronald Araujo també està impressionat per la manera com el d'Estanyol s'ha convertit en indiscutible al dibuix de Xavi i en internacional per Espanya amb només 17 anys.

"El que està fent en Pau és espectacular. I no només pel futbol que està demostrant, que és el que veu la gent. Però és espectacular també el que fa fora dels partits. És un jove amb moltíssimes ganes d'entrenar i que també posa molta atenció a la recuperació. Normalment, els joves no estan pendents d'aquestes coses i en Pau sí. Jo ho trobo molt important.

Estic molt content per ell i pel club, perquè en el context econòmic actual és molt important que surtin jugadors de la Masia. Són joves que demostren que estan sobradament preparats. Ell, en Lamine, Héctor Fort, Marc Guiu fa anys que practiquen la mateixa manera de jugar, els mateixos valors i això es nota quan arriben dalt de tot, encara que siguin joves."

Optimista amb la Champions

Araujo atèn TV3 tot just després del sorteig que emparella Barça i PSG a la Lliga de Campions. Pensarà Xavi en ell com l'antídot anti-Mbappé?

És un grandíssim jugador. Per a mi, el més desequilibrant del món en l'u-contra-u. Encara no sé on jugaré jo però està clar que és un jugador amb moltíssima qualitat. També tenen l'Ousmane, que és molt bo en desequilibri. És un molt bon equip que haurem de contrarestar amb el nostre joc. Tenen, a més, un gran entrenador.

Me n'han parlat alguns companys, que el van tenir també a la selecció. És un entrenador molt intel·ligent que ens voldrà complicar les coses. Però jo confio molt en l'equip que tenim i crec que podem arribar a somiar en aquest objectiu. Hem d'anar pas a pas, però amb confiança. Hem de creure amb l'equip que tenim i, sobretot, donar-ho tot.

L'uruguaià, que és un dels quatre capitans de la plantilla, no llença tampoc la tovallola a la Lliga i, com molts aficionats, pensa que si l'equip hagués jugat al Camp Nou, ara tindria uns quants punts més.

Pot ser que sí, perquè el Camp Nou imposa moltíssim. Ho he parlat amb rivals i m'han confessat que ja arribaven espantats només de pensar que jugaven en aquell estadi. Però ara som a Montjuïc. És diferent, però també notem l'escalf de l'afició. I el millor exemple és el que va passar contra el Nàpols. Només arribar al camp, quan vam veure aquella rebuda, ja vam tenir clar que aquella nit no podíem fallar.

Araujo confia que en la tornada contra el PSG Montjuïc oferirà novament una imatge espectacular.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Esport3 (@esport3)

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut