BARÇA

Roger Grimau, a la corda fluixa

El tècnic barceloní té molt complicada la seva continuïtat després de la desfeta contra el Madrid

Jordi RobirosaActualitzat

Quan el veterà redactor que signa aquesta crònica li va preguntar a Roger Grimau sobre el seu futur, l'encara entrenador blaugrana va respondre sense embuts:

"Des del primer dia he sentit el suport dels que m'envolten, però evidentment no soc idiota i la temporada no ha estat bona; a partir d'aquí ja veurem què passarà"

La sorpresa va venir quan, un cop acabada la roda de premsa de Grimau i ja plegàvem veles, va aparèixer Joan Carles Navarro per fer una declaració:

Hem de fer canvis, perquè no hem arribat a l'objectiu que tots volíem. Hem de parlar amb el Roger, però la culpa no ha estat tota de l'entrenador, sens dubte. Alguns jugadors no han estat a l'alçada; bé, ningú no ha estat a l'alçada, tampoc nosaltres (des de la direcció tècnica)

Caldrà veure quines són les possibilitats econòmiques del club -el Roger té contracte-, però els dos noms que sonen més per substituir-lo són el de Xavier Pascual i Jaka Lakovic. El primer acaba contracte amb el Zenit de Sant Petersburg i després de vuit anys d'absència veuria bé mirar de redreçar el vaixell blaugrana. Ara bé, es tracta d'un entrenador molt cotitzat i s'haurien de donar diverses circumstàncies, no només econòmiques, per acceptar el càrrec. Pascual sempre ha dit una cosa: per guanyar títols has de guanyar el Madrid, cosa que en la seva època passava sovint. Ara mateix, però, la distància entre els dos clubs és molt gran.

Quant a l'eslovè, vindria avalat pel coneixement de la casa i la seva gran feina amb el Gran Canària. El Barça hauria de pagar per la rescissió del seu contracte.

Les baixes a la plantilla

Queda clar que a la platinlla també hi haurà baixes importants. No continuaran Kalinic -que va ser exclòs ahir pel seu comportament a la banqueta en el segon partit, en una decisió, com a mínim, sorprenent-, Jokubaitis -que no va jugar ni un segon en els dos darrers partits- ni Paulí.  Altres jugadors poden marxar, a més de la continuïtat de Grimau, que, ara mateix, semblaria gairebé descartada.

Un dels jugadors més afectats per la derrota va ser, sens dubte, Ricky Rubio, que va deixar en suspens la seva continuïtat a l'equip.:

Si et soc sincer no en tinc ni idea. Sí que és veritat que el cap em dona moltes voltes. D'aquí un parell o tres de setmanes prendré una decisió. No ha estat fàcil adaptar-me; la meva situació no és normal i he de decidir moltes coses.

En definitiva, ha acabat una temporada molt decebedora. No és només la manca de títols, és la imatge que ha donat l'equip, molt dolenta; el fet de perdre set dels nou partits disputats amb el Madrid; no haver-se classificat per a la Final a 4 de l'Eurolliga quan es tenia el camp a favor: haver perdut un bon nombre de partits per diferències clares; la gestió de la plantilla... massa coses perquè no hi hagi una veritable revolució en la secció.

Un arbitratge molt criticat

I una altra cosa, l'arbitratge. La diferència de criteri en aquestes sèries contra el Madrid pel que fa a les faltes ha estat palmària. Però això, distingits lectors, també es pot llegir per una pèrdua del club blaugrana de pes específic en l'ACB que ja fa anys que dura.

Una Associació de Clubs que ja es dirigeix des de Madrid -quan teòricament la seu encara és a Barcelona- i que al capdavant té un exjugador del Madrid, Antonio Martín. Però amb això, també s'hi ha de saber jugar. Si no, maldades continuaran venint.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut