Futbol

Rodri esclata contra el calendari: "Estem a prop d'una vaga de jugadors"

El jugador espanyol del Manchester City s'ha mostrat contundent davant la gran quantitat de partits que hi ha durant la temporada

Redacció Esport3Actualitzat

La Champions League ha entrat en escena amb l'estrena del nou format de la competició. El torn del Manchester City de Pep Guardiola arriba aquest dimecres, quan començarà el camí cap a la seva segona "orelluda". Precisament, s'estrenen davant l'Inter de Milà, equip contra qui van disputar la final de la Champions fa dues temporades.

L'heroi d'aquell partit va ser Rodri, que va marcar l'únic gol de la final. Ara, el mateix migcampista ha estat l'encarregat de comparèixer davant els mitjans en la prèvia del City-Inter. Rodri no ha dubtat a carregar contra l'actual calendari, on cada vegada hi ha més partits. 

"Crec que estem a prop d'això (d'una vaga). Pregunta-li a qualsevol jugador i et dirà el mateix. Si això segueix així, no ens quedarà cap altra opció. Ens preocupa."

"Crec que és massa. Algú ens ha de cuidar a nosaltres perquè som els protagonistes d'aquest esport, o negoci, o com vulguis dir-ne. No tot són els diners o el màrqueting; també és la qualitat de l'espectacle."

Haaland, el gran exemple

Rodri va ser un dels grans protagonistes de l'Eurocopa d'Alemanya, que va guanyar la selecció espanyola. De fet, el migcampista va ser escollit com a millor jugador de la competició. Una competició que no va disputar el seu company d'equip Erling Haaland. Precisament, Rodri ha volgut posar com a exemple el davanter noruec com a necessitat de tenir unes vacances llargues

"Ell ha tingut una aturada molt llarga perquè el seu país no s'ha classificat per a l'Eurocopa, i ja veieu com està. Et dona una pista del perquè diem això."


El nou format de la Lliga de Campions implica que els equips acabaran jugant encara més partits que abans. Això, en un calendari cada vegada més carregat tant d'equips com de seleccions, motiu pel qual Rodri planteja la possibilitat de plantar-se.

"Crec que entre 40 i 50 partits és el màxim que pot disputar un jugador. Després d'això, baixes, perquè és impossible mantenir el nivell físic. Si la gent vol veure millor futbol, hem de descansar. Quan la quantitat de partits augmenta, el rendiment i la qualitat dels partits disminueixen."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut