Rodri i Guardiola s'abracen després de guanyar la primera Champions del Manchester City, la primavera del 2023, precisament gràcies a un gol de…
Rodri i Guardiola s'abracen després de guanyar la primera Champions del City, la primavera del 2023, precisament gràcies a un gol del madrileny (Reuters)
futbol

Rodri es fica en un enrenou del qual només el pot treure Guardiola

La UEFA investiga els càntics de "Gibraltar espanyol" que va iniciar el migcampista madrileny en la celebració per l'Eurocopa

Redacció Esport3Actualitzat

La UEFA ha anunciat aquest divendres que ha nomenat un inspector disciplinari per avaluar una possible violació de la seva normativa per part dels jugadors de la selecció espanyola Morata i Rodri Hernández. Els dos internacionals van celebrar l'Eurocopa conquistada a Alemanya entonant el càntic "Gibraltar espanyol", i van originar un conflicte diplomàtic la solució del qual encara es veu llunyana.

El migcampista madrileny, l'incitador d'una provocació que buscava posar el dit a la nafra dels anglesos, derrotats finalistes de Berlín, fa uns dies que ha deixat de ser l'exemplar Rodri del Manchester City. Sorpresos pel canvi de registre de l'extensió al camp de Pep Guardiola, modèlic i madur en el control dels seus actes i declaracions fins aquest dilluns, diversos tabloides asseguren que podria "causar-li problemes" a les illes britàniques, on treballa.

El Daily Express, per exemple, lamenta la burla, que qualifica de "trapelleria". "Podrien causar-li problemes amb els caps del seu club quan torni de vacances", adverteix el diari londinenc obviant que els propietaris "cityzens" viuen a Abu Dhabi, aliens a les tibantors polítiques europees. Canviant de capçalera, al Daily Mail l'ha ofès la reacció de Rodri quan els seus companys a la "roja" li van recordar que juga a Anglaterra: "S'ha deixat arrossegar per una tendència controvertida", en referència a la viralitat que el tema havia assolit a les xarxes en les hores prèvies a la final.

L'immaculat Rodri, protegit a la gespa de Guardiola, s'ha ficat en un problema. La UEFA es plateja sancionar-lo administrativament. El tècnic de Santpedor el pot absoldre per la via futbolística.

Anar al contingut