El Barça s'ha quedat amb el Trofeu Joan Gamper en 46 ocasions
El Barça s'ha quedat amb el Trofeu Joan Gamper en 46 de les 58 edicions disputades (Europa Press)
barça

Rival de Champions per al Barça al Trofeu Joan Gamper 2024, que apunta al 12 d'agost

Els blaugrana s'enfrontaran al segon de la Lliga francesa a Montjuïc cinc dies abans del debut en la temporada oficial i serà el primer partit de Flick davant dels culers

Redacció Esport3Actualitzat

El Mònaco serà el rival del Barça al Gamper 2024. Una edició especial, ja que suposarà la presentació davant dels culers del primer projecte amb Hansi Flick a la banqueta. Tot apunta que l'alemany i els fitxatges que hagin d'arribar s'estrenaran a Montjuïc el 12 d'agost, cinc dies abans del debut a la Lliga contra el València a Mestalla, previst per al dissabte 17.

El convidat en la que serà la 59a edició del trofeu creat el 1966 serà el segon classificat de la Lliga francesa, el primer per darrere de l'intractable PSG de Luis Enrique. Aquesta fita permetrà que el conjunt entrenat per l'austríac Adolf Hütter, que compta a les seves files amb un internacional gal que ha disputat l'Eurocopa com el migcampista, Youssouf Fofana, torni a disputar la Champions 24-25.

El Gamper serà la quarta cita de la pretemporada blaugrana, la primera en terres catalanes després de la gira pels Estats Units. Per a l'equip del Principat suposarà la primera participació en el torneig d'estiu del Barça, absolut dominador del palmarès, amb 46 títols. La darrera, l'any passat, quan l'energia dels joves, en especial d'un encara desconegut Lamine Yamal que va fer anar de corcoll Reguilón, va possibilitar la remuntada contra el Tottenham anglès (4-2). Com a curiositat, mai cap club de la Ligue 1 ha estat capaç de conquistar el Gamper.

Pel que fa a la quarta edició del Gamper femení, encara està pendent de concretar-se el nom del rival i la data d'un torneig que, si no hi ha canvis, se celebrarà a l'estadi Johan Cruyff.

Anar al contingut