Araujo només ha durat mitja hora contra el Brasil (Reuters)
Barça

Ridícul comunicat de l'Uruguai sobre la lesió de Ronald Araujo, que estarà dos mesos de baixa

La nota de la federació sud-americana no ha fet referència ni a l'abast ni al temps de recuperació previst. Creix la preocupació al Barça pel nivell de les proves realitzades

Redacció Esport3Actualitzat

El comunicat al voltant de la lesió de Ronald Araujo s'esperava des de la matinada de diumenge, quan el blaugrana va abandonar el partit de quarts de la Copa Amèrica contra el Brasil. Però la nota publicada per la Federació Uruguaiana de Futbol ha estat decebedora. Per sintètica i incompleta: 41 paraules que es limiten a qualificar la lesió del central de "muscular" i en què no s'aborda ni l'abast, ni el temps de recuperació previst.

"En el partit corresponent a quarts de final de la Copa Amèrica 2024 davant del Brasil, el futbolista Ronald Araujo va haver de ser substituït per un problema físic. Després dels estudis realitzats, s'ha confirmat que es tracta d'un lesió muscular."

Araujo es perdrà l'inici de la Lliga: pot tornar a Montilivi

La roda de premsa del seleccionador Marcelo Bielsa prèvia a les semifinals podria aportar alguna llum sobre un contratemps físic que preocupa el barcelonisme per les males experiències recents quan es parla de bíceps femoral. No s'esperen bones notícies.

Al Barça hi ha preocupació amb la lesió. A banda del secretisme, els serveis mèdics uruguaians li han fet proves de nivell de futbol amateur i són incapaços de determinar si Araujo té afectat el tendó o no. Si estigués afectat hi hauria risc de quiròfan. Si no, en el millor dels casos, amb un parell de mesos de tractament conservador s'hauria de recuperar de la lesió.

Si l'escenari és aquest últim, Araujo es perdrà les primeres jornades de Lliga i podria tornar després de la primera data FIFA de la temporada. Per al cap de setmana del 15 de setembre, el calendari ha deparat el Girona-Barça a Montilivi.

L'hermetisme de la nota, publicada després dels pertinents estudis mèdics, ha recordat la polèmica gestió que el combinat "charrúa" va fer del defensa Barça durant el Mundial, on va ser convocat tot i estar encara convalescent d'una operació a l'adductor llarg de la cuixa dreta.

Araujo va notar una punxada a la cuixa i va abandonar el terreny de joc visiblement afectat. En el cas d'Araujo, aquesta lesió és la cinquena de caràcter muscular que ha tingut en les dues últimes temporades. 

Si el temps de recuperació d'Araujo s'allargués, com a mínim econòmicament el Barça podria fer ús del mecanisme de protecció de la UEFA davant aquest tipus de lesions quan es donen en partits disputats pels combinats nacionals. Entra en vigor a partir del 28è dia d'inactivitat del jugador i preveu indemnitzacions milionàries.

El Barça serà indemnitzat per la UEFA

Les indemnitzacions contemplades pel Programa de Protecció de Clubs de la UEFA es calculen sobre la base del salari fix del jugador. En concret, estableixen una quantitat màxima de 20.548 euros diaris durant un període de fins a 365 dies, amb un màxim de 7.500.000 euros per futbolista i accident.

En cas que el Barça hagués d'afrontar lesions d'altres jugadors mentre disputen compromisos internacionals amb les seves seleccions (com Pedri, per exemple), podria arribar a cobrar un màxim de 80 milions d'euros a l'any com a part del Programa de Protecció de Clubs de la UEFA.

 
ARXIVAT A:
Copa Amèrica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut