Ricky Rubio passant la revisió mèdica
Ricky Rubio ha passat la revisió mèdica de manera satisfactòria (FC Barcelona)
bàsquet

Ricky Rubio firma pel Barça fins a final de temporada sense data de retorn a les pistes

El base del Masnou ja ha estat inscrit per jugar la lliga i l'Eurolliga com a blaugrana

Redacció Esport3Actualitzat

Ricky Rubio ja ha firmat pel Barça fins a final de temporada. D'aquesta manera ja ha estat inscrit just a temps per disputar la competició europea que tanca la finestra de mercat aquest dimecres 7 de febrer.

El Barça i Ricky havien de moure fitxa abans que aquest dimecres a les 6 de la tarda s'acabés el termini per inscriure jugadors a l'Eurolliga. Les dues parts han arribat a un acord perquè el base del Masnou sigui nou jugador blaugrana el que resta de temporada. El Barça ha inscrit Ricky a la competició europea i també a la Lliga ACB.

L'operació està supeditada a l'evolució de l'estat del jugador, que es troba a la recta final de la recuperació dels problemes de salut mental que el van apartar del bàsquet professional. El seu retorn a les pistes encara no està definit i serà el mateix Ricky qui decidirà el moment de reaparèixer amb la samarreta del Barça.

Rubio ha passat la corresponent revisió mèdica abans de firmar el seu contracte fins al 30 de juny del 2024. Tot això passa dies després d'incorporar-se amb grans sensacions als entrenaments de l'equip de Grimau, el passat 30 de gener.

El nou director d'orquestra del Barça sent que ja està preparat per tornar a jugar a bàsquet.  L'estiu passat, com ell mateix ha explicat, va viure 'una de les pitjors nits de la seva vida'. Va haver d'abandonar la concentració de la selecció espanyola i va renunciar al Mundial per començar el tractament corresponent.


L'adeu a l'NBA

A principis de gener, va anunciar el seu adeu definitiu a l'NBA després d'arribar a un acord amb els Cleveland Cavaliers per rescindir l'any i mig de contracte que li quedava. 

La reestrena de Ricky amb el Barça no té encara una data clara. El pròxim partit del calendari europeu és aquest divendres, 9 de febrer, al Palau Blaugrana en la 26a jornada de la fase regular de l'Eurolliga contra l'Alba de Berlín. Des del 23 d'abril del 2023 que el masnoví no juga un partit de bàsquet professional.

Als 33 anys, Rubio encara té molt de bàsquet a les mans. Amb ell a la pista, el Barça va conquerir la segona Eurolliga a París el 2010. El capità i company d'aquella gesta és ara el seu tècnic. Roger Grimau disposarà d'una estrella mundial per intentar l'assalt a la tercera. Els blaugranes són segons a la classificació actual, darrere del Reial Madrid.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut