Revolució en el sorteig de la Champions 2024-25: la fi de les boles calentes
Canvia radicalment el sorteig de la Champions (EFE)
Futbol

Revolució en el sorteig de la Champions 2024-25: la fi de les boles calentes

La UEFA utilitzarà un sistema informàtic per decidir els encreuaments i el calendari

Redacció Esport3Actualitzat

El sorteig de la Champions 2024/2025 farà un canvi que passarà a la història del futbol. En la pròxima campanya, els enfrontaments i el calendari de la nova "macrolliga" seran determinats per un ordinador.

La substitució de la fase de grups tradicional ha complicat la distribució i les possibilitats d'enfrontaments entre els diferents equips. Són tan àmplies les alternatives que per fer un sorteig a l'antiga es necessitarien 900 boles i entre tres i quatre hores de distribució.

És per això que la UEFA ha decidit fer un pas endavant i fer servir un sofisticat sistema informàtic per resoldre les necessitats del sorteig. 
 

Quin serà el sistema i quant temps estarà a decidir-se

L'encarregat de resoldre el trencaclosques serà un programa informàtic d'una companyia radicada a Hertfordshire (Anglaterra) i s'estima que el temps que es tardarà a completar tots els resultats del sorteig seran uns 35 minuts.

Com sabrem que no hi haurà una mà negra en línia

Segons la UEFA, tot el procés serà supervisat per Ernst&Young, una de les grans auditories mundials. L'empresa anglesa serà l'encarregada de garantir la transparència del sorteig.


Cerimònia tradicional

Tot i el paper principal de la tecnologia, la UEFA ha tingut un detall per als més nostàlgics. I és que, per decidir els enfrontaments, el dia del sorteig també es farà el típic esdeveniment presencial.

En aquest, les mans innocents trauran la bola de cada equip una a una i serà el programari el responsable de tota l'altra part del procediment. D'aquesta manera, no es perdrà la tradicional màgia de veure obrir-se les boles amb el nom dels diferents equips i el sorteig passarà a ser híbrid.

Es mantindran les mans innocents en l'elecció dels equips cap de sèrie, els del bombo 1.

Tot i això, sí que es farà un sorteig tradicional de forma manual per decidir els play-off i el quadre dels vuitens de final.

El Barça en un sorteig de la Champions (Europa Press)
Anar al contingut