Moment en què el xut de Musiala impacta en el braç de Cucurella (Marc Cucurella Reuters/Lee Smith)
futbol

La mà de Cucurella era penal, segons la UEFA: revifa la fúria alemanya

Un informe de l'organisme enviat als àrbitres considera que impactes com aquests han de ser sancionats amb pena màxima

Redacció Esport3Actualitzat

Fa gairebé 4 mesos que va passar, però pocs aficionats al futbol han oblidat les mans de Cucurella. La jugada hauria pogut canviar el signe de l'Alemanya-Espanya dels quarts de l'Eurocopa, però no va ser sancionada amb penal, cosa que va provocar una profunda irritació germànica. Ara, segons ha infiormat EFE, el Comitè d'Àrbitres de la UEFA ha revisat les accions polèmiques del torneig i ha considerat que mans com la del maresmenc s'han de sancionar amb pena màxima.

Els àrbitres han rebut aquesta nova orientació per part del màxim organisme continental dins de l'informe relatiu a com han d'actuar davant de situacions del joc. La pilota xutada per Jamal Musiala es dirigia a la porteria d'Unai Simón quan va impactar amb la mà esquerra del futbolista fet a la Masia, que estava cap per avall.

La conclusió de la UEFA suposa una nova interpretació sobre les mans, un dels capítols del reglament subjecte a canvis. Tants, que jugadors i entrenadors reconeixen viure una certa desorientació. Fins ara no s'assenyalava penal si les mans estaven cap per avall, a prop del cos i sense que el futbolista ampliés el seu espai o no la pogués retirar abans de rebre l'impacte.

Aquest rearbitratge tardà i estèril no farà gaire gràcia a Alemanya.

"Fúria" teutona

Alemanya es va acomiadar amargament de la seva Eurocopa amb l'èpic gol que va marcar Mikel Merino al minut 119. Decepció teutona, que es va veure reflectida en les reaccions de la premsa del país i amb l'adeu de Toni Kroos com a trist colofó germànic.

Les principals capçaleres alemanyes van fer èmfasi en l'actuació de l'àrbitre del partit, l'anglès Anthony Taylor, i la polèmica acció en què es va demanar penal per mà del maresmenc a la pròrroga. El col·legiat no va considerar en primera instància que hi hagués mà antireglamentària del d'Alella i tampoc no ho va veure al monitor VAR.

"Fúria pel penal" va ser la portada del diari Bild. En línies generals, aquella derrota es va sentir com una victòria robada a la premsa del país. La mà de Cucurella també es tractava amb sarcasme: "Per nosaltres es va acabar l'Eurocopa. Gràcies, senyor Taylor!".

"Adeu al somni", "Drama a la pròrroga" i "Ràbia", a les portades alemanyes

El Süddeutsche Zeitung també posava l'èmfasi en la polèmica mà: "Els jugadors alemanys ploraven i protestaven per la jugada en què s'havia d'haver xiulat penal."

La jugada també va provocar un efecte inesperat, com van ser els xiulets que el públic alemany present en l'Espanya-França de semifinals va dedicar a Cucurella.

Nagelsmann ho va veure "molt clar"

Sobre l'acció del lateral del Chelsea dins l'àrea, el seleccionador Nagelsmann va ser clar:

"S'ha vist molt clar que ha estat mà. Han tingut més sort."

"M'agradaria que es valorés la intenció que es té amb la pilota quan es dona amb la mà."

"Hi hauria d'haver una intel·ligència artificial que ho determinés, cap a on va la mà i la pilota. No sé quina regla s'ha aplicat."

 

ARXIVAT A:
Eurocopa 2024
Anar al contingut