Joan Mir durant una cursa aquesta temporada
Joan Mir durant una cursa aquesta temporada (Europa Press)
MotoGP

Repsol i Honda separen els seus camins després de tres dècades

L'empresa energètica no renova el contracte i ja no tindrà presència a la moto de l'equip japonès quan acabi aquesta temporada

Redacció Esport3Actualitzat

Milers d'aficionats al motor i en concret a MotoGP han crescut veient una Honda guanyadora amb els colors de Repsol. I és que el Repsol Honda Team ha estat l'equip més exitós a la història del campionat de motociclisme, amb 15 títols de pilots i 10 d'equip, amb 183 victòries i 455 podis a la categoria reina.

Marc Márquez, Àlex Crivillé, Mick Doohan, Valentino Rossi, Casey Stoner i Nicky Hayden han estat alguns dels pilots que han aconseguit proclamar-se campions del món amb el característic taronja a les seves motos. Una imatge icònica que desapareixerà un cop acabi el present Mundial. De fet, el disseny ja va tenir grans canvis a l'inici d'aquesta temporada, quan es va presentar una Honda totalment irreconeixible.

Marc Márquez celebrant el vuitè Mundial aconseguit en MotoGP

El divorci entre Repsol i Honda arriba després de tres dècades de vincle i suposa la cirereta al pastís a la crisi esportiva que passa la marca japonesa a MotoGP. La companyia energètica ha fet pública la decisió amb un breu comunicat en què ha agraït "el compromís i la dedicació de HRC durant els anys de treball conjunt".

"Repsol agraeix el compromís i la dedicació d'HRC durant tots els anys de treball conjunt. La companyia multienergètica seguirà vinculada a les competicions de motor, amb l'objectiu de continuar desenvolupant productes i serveis de la màxima qualitat."

Anar al contingut